r
Nosalty Logó

Bőrös császárhús fűszeres zsírban sült krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Bőrös császárhús fűszeres zsírban sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült hús

Fűszeres sült krumpli

Összesen 718 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült hús

Fűszeres sült krumpli

Összesen 5740 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült hús

Fűszeres sült krumpli

Összesen 168 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 718 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    443.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14890.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    4772 mg
  • Nátrium
    8604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2006.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    624 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 5740 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Sült hús

Fűszeres sült krumpli

Elkészítés

Sült hús

  1. A sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel. Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz alakban, majd mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be a sós-fűszerekkel.
  2. Ezután a beirdalt bőr réseibe nyomkodjuk bele a felszeletelt fokhagymát, majd fóliával fedjük le a húst, és pár órára, vagy egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják. Egy tepsibe öntsünk bele 2 dl húsalaplét, majd helyezzük bele bőrös felével lefelé a húst. Ezután fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 120 fokon pároljuk a húst 2 órán át. Ezután vegyük ki a sütőből, majd fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd lefóliázva pároljuk tovább még 1 órán át. Amikor a hús puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd vegyük feljebb a hőfokot (kb. 200 fokra) és süssük a húst szép pirosra a bőrét jó ropogósra. (kb. 50 perc alatt szép pirosra, ropogósra sül)
  4. A sütőből kivéve, hagyjuk a húst legalább egy fél órát állni, mielőtt felszeletelnék, és tálalnánk.

Fűszeres sült krumpli

  1. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyra. Ezután tegyük bele a tepsibe, öntsük rá a pecsenyezsírt, sózzuk, és keverjük alaposan össze.
  2. Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd kb. 50 perc alatt süssük szép pirosra. (sütési idő felénél óvatosan forgassuk át a krumplit) Amikor a krumpli megsült, öntsük le róla a felesleges zsírt.
  3. Tálalás előtt éles késszel ízlés szerint szeleteljük fel a húst, majd a fűszeres sült krumplival, és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 280 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7050
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Sült hús

Fűszeres sült krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek