r
Nosalty Logó

Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával

Joss Beaumont
Mustáros sertéssült (2.) tepsis burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

780
Kalória
50.5g
Fehérje
55.7g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
357.3g
Víz
128g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    2464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 780 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13279.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2404 mg
  • Nátrium
    9855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    786 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
  3. Ha forró az olaj, akkor a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben 1-2 perc alatt lepirítjuk. (A lényeg, hogy vékony kéreg képződjön a húson.)
  4. A húsokat kiszedjük, a visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a paradicsomlevet és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, mjad állandó keverés mellett összeforraljuk. (Ha nagyon sűrű lenne, akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk, a lényeg, hogy mártás sűrűségű legyen a végeredmény.)
  5. A hússzeletek mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  6. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, és a húsokat félig egymásra fektetve belehelyezzük.
  7. Leöntjük a paradicsomos mártással, és lefedve a 180°-ra előmelegített sütőbe helyezzük.
  8. Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, és kb. 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
  9. 20 perc sütés után a húsokat átforgatjuk, és még 10 percre a sütőbe tesszük, de már fedő (vagy fólia) nélkül.
  10. Ezután a húsokat kiszedjük a tepsiből.
  11. A tepsibe öntjük a felvágott burgonyát, alaposan megsózzuk, és jól elkeverjük.
  12. Lefedve (vagy fóliázva) visszatesszük a 180°-os sütőbe még legalább 1 óráig.
  13. 15-20 percenként kivesszük a tepsit, és alaposan átkeverjük. (A burgonyának nem szabat szétfőnie, de ha kicsit "elkenődik" az nem baj.)
  14. Ha a burgonya már megpuhult, akkor levesszük a fedőt (vagy fóliát), ráhelyezzük a húsokat, és lehetőleg grill fokozaton (ha nincs, akkor felső rácson 220-230°-on) átmelegítjük, grillezzük, hogy egy kis színt kapjon.

Recept infó

  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon laktató és aránylag gyorsan elkészíthető étel, viszont nem igényel sok előkészületet. Nálunk elképzelhetetlen a hétvége hús nélkül, ezért én ezt a szokásos "rántott hús - sült krumpli" kiváltására találtam ki, és mondhatom van akkora sikere ennek is.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek