Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borkrémes torta

Borkrémes torta
Borkrémes torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nászutunk egyik édes ízélményét idéztem fel ezzel a tortával, ami nem csak különlegessége miatt lett fontos nekünk, hanem azért is, mert ez volt az első desszert, amit már feleségként készítettem el a férjemnek és a többi kedves, édesszájú családtagnak.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A borzseléhez

A díszítéshez

ajánlat

Szigorúan csak felnőtteknek, mivel bőven tartalmaz alkoholt! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 db tojásból piskótát sütünk: a fehérjéket keményre verjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  2. Tortaformába öntjük és 180°C-on készre sütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet: A vaníliás pudingporokat 8 dl borban sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojásfehérjék cukorral keményre felvert habját.
  4. Ha torta kész, a borkrémet rákanalazzuk, szórunk közé borban jól megáztatott mazsolát és elegyengetjük, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, szintén 180°C-ra.
  5. Ha kész, akkor egy éjszakán át pihentetjük, hűtjük és másnap díszítjük.
  6. A borzseléhez a bort a 2 ek cukorral felrakunk lassú tűzön főni, a zselatint egy száraz keverőtálba öntjük és a langyos borból kanalazunk hozzá, és alaposan elkeverjük.
  7. Miután a zselatin és a bor keveréke homogénné vált, beleöntjük a borba, és lassú tűzön, állandó keverés mellett felmelegítjük (kövessük a zselatin csomagolásán az útmutatót!).
  8. A torta tetejét kirakjuk szőlőszemekkel, majd a kissé lehűtött borzselét óvatosan rákanalazzuk, és elegyengetjük.
  9. Tetszés szerint tejszínhabbal díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 233
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-borzselés torta, szőlős-fehérboros torta, fehérboros tejszíntorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
tojás 2 db
cukor 2 csapott ek
finomliszt 2 púpozott ek
sütőpor 1 csipet
félszáraz fehérbor 8 dl
vaníliás pudingpor 3 csomag
tojásfehérje 9 db
cukor 25 dkg
mazsola 5 dkg
fehérbor 1 dl
félszáraz fehérbor 3 dl
cukor 2 ek
zselatin 12.5 g
szőlő 0.5 kg
tejszínhab 3 ek