r
Nosalty Logó

Borjúmáj velencei módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Borjúmáj velencei módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17604 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 358 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    35217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    180 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35209 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 717 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6081 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúmájat megtisztítjuk, mossuk, kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olívaolajat a vajjal felforrósítjuk. Rászórjuk a májat, és erős tűzön kb. 1-2 perc alatt átpirítjuk, kiszedjük, és melegen tartjuk.
  3. A visszamaradt zsiradékra rászórjuk a hagymát, megszórjuk a porcukorral, és aranybarnára pirítjuk. Felöntjük az ecettel és a borral, további 1 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a májat, levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük.
  5. Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 17411
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízesíthetjük 2-3 apróra vágott zsályalevéllel is. Én polentával tálaltam, de tálalhatjuk rizottóval vagy tört burgonyával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek