r
Nosalty Logó

Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    10610 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4495 micro
Összesen 412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    531 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    21220 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8989 micro
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst fűszerezzük és olívaolajon kérgezzük , sütőben készre húzatjuk.
  2. A zöldségeket (édesburgonya, vajretek) megtisztítjuk, lobogó sós vízben egyenként blansírozzuk.
  3. A kaliforniai paprikát egészben, 200 fokos sütőben "feketére" sütjük. (Így a héja könnyen lehúzható lesz, a magház eltávolítható.) Fehér balzsamezettel sóval, barna cukorral, kevés fagyos vajjal leturmixoljuk a paprikát.
  4. A spenótot a blansírozás után jeges vízbe lehűtjük, majd fokhagymás vajon átfuttatjuk.
  5. A blansírozott zöldségeket habzó vajon átfuttatjuk tálalás előtt.
  6. A medvehagymát nyersen az édesburgonya alá rendezzük.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9548
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 04.

Ajánló

Sauska Chardonnay

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaly tavasszal készítettem. Már majdnem feledésbe merült!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek