r
Nosalty Logó

Bori mama töltött paprikája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bori mama töltött paprikája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    18590 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 464 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15448.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    3468 mg
  • Nátrium
    10591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1537 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    1338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    7357 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    130133 micro
  • Lut-zea
    5816 micro
Összesen 3253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3190 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprika magházát eltávolítjuk, megmossuk a belsejét, külsejét.
  2. A darált húst a sóval, a borssal, a fűszerpaprikával, a nyers rizzsel és a tojással elkeverjük alaposan. (Ha nagyon lágy, akkor rakjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.)
  3. A paprikákat megtöltjük, nem teljesen, és az ujjunkat a közepébe teljesen belenyomjuk. Ha marad ki hús, akkor gombócokat is csinálhatunk.
  4. A paradicsomlevet a vízzel felforraljuk a sóval és a cukorral. Megkóstoljuk, ha nagyon savas, akkor rakjunk még hozzá egy kicsi cukrot. A paprikákat óvatosan belerakjuk a gombócokkal együtt. A fazék alá elosztót vagy vaslapot rakunk. Belerakjuk a megmosott petrezselymet összekötve és a megpucolt, egész hagymát. 90-120 percig főzzük közepes lángon.
  5. Vegyünk ki egy gombócot vagy paprikát, és vágjuk félbe, ha megfőtt a rizs és a hús, akkor a tetejéről leszedjük a zsírt. Kivesszük a paprikákat és a gombócokat egy tálaló edénybe. A petrezselymet és a hagymát kidobjuk.
  6. Egy kis lábasba a zsírt megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, ha nagyon sűrű lett, akkor rakunk még hozzá zsírt. 1 percig közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzzük. A paradicsomlébe óvatosan, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a rántást. 10 percig folyamatos kevergetés mellett nagy lángon kiforraljuk. A paprikákat és a gombócokat belerakjuk, és 1 perc alatt összefőzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2236
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet mamámtól tanultam. Ez abban különbözik a többitől, hogy a rizs nincs megfőzve, petrezselyem és hagyma is van benne.

Hozzászólások

vmzsuzsa

Milyen zsírt szedünk le a tetejér?l? (5.pont) 90-120 perc nem sok egy kicsit a darált húsnak? Gondolom a gombócok már szétf?nek ennyi id? alatt.

Törölt felhasználó

A zsír az ami a darált húsból f? ki. Nem sok neki, nem f? szét mert a rizs összetapasztja és nem teljes lángon hanem közepes lángol vagy alacsony lángon f?zve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek