Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika 3. (rizs nélküli)

Töltött paprika 3. (rizs nélküli)
Töltött paprika 3. (rizs nélküli)
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptre a "Főzzünk magyarul" című könyvben akadtam. Annyit változtattam rajta, hogy az előírt főtt rizst kihagytam, helyette zsemlemorzsával készítettem a hústölteléket.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajban megpirítjuk a lisztet, hozzakeverjük az apróra vágott hagymát és zellert, és felengedjük ¼ l vizzel. Beletesszük a félbevágott paradicsomokat, sóval, cukorral ízesítjük. 10 percig forraljuk.
  2. A darált húst összegyúrjuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk, majd a kimagozott paprikákba töltjük. A forrásban levő mártásba tesszük, és lassú tűzön 25-30 percig forraljuk.
  3. A megfőtt paprikákat kiszedjük, a mártást turmixoljuk. A paprikákat visszatéve még egyszer felforraljuk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizs nélküli töltött paprika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

428
zöldpaprika 4 db
darált sertéshús 200 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
paradicsom 300 g
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
zeller 30 g
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint