Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel

Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel
Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc palacsintája. Nálunk nem volt semmi extra, csak a palacsinta és a borhab, de az illatát és a hangulatát sosem lehet elfelejteni. Bejárta a lakást az a téli, ünnepi, bensőséges hangulat. ...és egy kicsit nagyobbnak is éreztük magunkat, mi gyerekek. :-) Most azért választottam a mandulát, mert ez elég semleges ízű, és állományában nagyon jól harmonizál, de minden édes töltelékhez is tökéletes.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Bármilyen édes töltelékkel készült palacsintához, és édes tésztafélékhez is nagyon finom. Külön csészében kínálva önállóan is kellemes desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit olaj nélkül összekeverjük, és legalább 30 percre félretesszük.
  2. Ezalatt elkészítjük a borhabot: a bort felfőzzük a citromkarikákkal, szegfűszeggel és fahéjjal.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ha fehéredik, hozzákeverjük a lisztet, és tovább habosítjuk.
  4. Állandó keverés közben hozzáadjuk a forró bort, vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás.
  5. Visszatesszük a tűzre, vagy gőz fölött habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük. De ne főzzük, csak forrásig hevítsük fel.
  6. Levesszük a hőről, a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a krémhez, és pár percig visszahelyezzük a gőzre. Így nagyon hamar átfő a hab is.
  7. A palacsinta tésztánkat átkeverjük, beállítjuk a sűrűségét ásványvízzel vagy tejjel, és hozzákeverjük az étolajat is.
  8. Pár csepp olajon kisütjük az első palacsintákat, utána már nem kell olajozni.
  9. A kész  palacsintát megszórjuk mandulával, tetszés szerint hajtogatjuk, és rászedjük a borhabot. Meglocsolhatjuk egy kis csoki, vagy gyümölcssziruppal is.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsinta borhabbal, borhabos palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-12-11 12:59

Évikém, teljes a siker! Mindenkinek ízlett. Köszönet érte!
Puszi, Edit

V.Kata
V.Kata Fri, 2011-12-09 21:06

Kedves Geleva!
Még el sem olvastam a palacsinta receptjét,máris tudtam,hogy el fogom készíteni,olyan gyönyörű a fotó,és miután elolvastam,most már biztos!! Köszönöm szépen!!

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-12-08 17:45

Szia Editkém!
Akkor nem csak én éltem át hasonló jó dolgokat, ennek nagyon örülök.
Bízom benne, hogy Nálatok is hasonló kellemes érzésekkel fogadják mint nálunk a fiatalok is.
Jó süti-főzit!
Puszi: Éva

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-12-07 13:24

Kedves Éva!
Borhabos palacsintát Nagymamám csinált réges-régen és annak olyan jó hangulata volt. Tényleg olyan "nagylányos" volt és alig vártuk, hogy kóstolhassunk belőle. Szerintem a családom is örülne neki, hétvégén el is készítem.
Puszi, Edit

872
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
tej 5 dl
szódavíz 2 dl
1 tk
napraforgó olaj 1 dl
édes fehérbor 6 dl
citrom 0.5 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
tojás 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1.5 evőkanál
szőlő 10 dkg
mandula 10 dkg