r
Nosalty Logó

Bomboloni, az olaszok krémmel töltött, szalagos fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pikács Árpád
Bomboloni, az olaszok krémmel töltött, szalagos fánkja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

fánktészta

narancskrém

Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

fánktészta

narancskrém

Összesen 4874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

fánktészta

narancskrém

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3671.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2096 micro
Összesen 4874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 207 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

fánktészta

  1. Langyosítsuk meg a tej felét, majd adjunk hozzá egy kanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. Érdemes az élesztő tetejére egy kevés lisztet is szórni, ami így "bezárja" az élesztőgombákat és segíti a felfutást.
  2. A cukorból tegyünk félre kb. 20 grammot a kész fánkok meghempergetéséhez, a többit pedig tegyük egy nagy dagasztótálba a tojással, a lisztekkel, a tejjel és a felfuttatott élesztővel együtt.
  3. Nagyon alaposan dagasszuk ki a tésztát - ez géppel is jó 10 percet jelent, így ha kézzel állnánk neki, készüljünk fel lelkiekben. A kidagasztott tésztához aztán adjuk hozzá a puha vajat, és dolgozzuk el ezzel is, amíg szép fényes és ruganyos lesz a tészta.
  4. A kész tésztagombócot tegyük kiolajozott tálba, fedjük le folpackkal, majd hagyjuk másfél órát kelni (vagy amíg a kétszeresére dagad.
  5. A tésztát (lisztezetlen!) felületre borítsuk ki és gyúrjuk át, majd hagyjuk 15 percet pihenni.
  6. A pihentetett gombócot ezután nyújtsuk kb. 2 centi vékonyra, és kerek kiszúróval szaggassunk pogácsákat belőle - mérettől függően 12-16 fánkunk lesz. A kiszaggatott fánkokat tegyük méretre vágott sütőpapírdarabokra. Ez azért fontos, mert így könnyebb lesz kezelni a fánkot, nem kell ugyanis a tésztához hozzányúlnunk (ami az érintéstől benyomódhat), hanem a papírról bele tudjuk csúsztatni az olajba.
  7. Kezdjük el felforrósítani az olajat, közben pedig hagyjuk még pihenni a fánkokat. Amikor az olaj eléri a 170 fokot, csúsztassuk bele a fánkokat a papírról - egyszerre négyet tudunk sütni.
  8. A fánkokat süssük oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna lesz, középen pedig megmarad a szép, világos szalag.
  9. Az olajból kivett fánkokat csepegtetőrácsra tesszük, majd megforgatjuk a kristálycukorban.

narancskrém

  1. A tejet felmelegítjük, közben pedig a tojássárgákat kikeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk apránként a meleg tejet is.
  2. A keményítős-tojásos tejet visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a narancsesszenciát, a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat, majd besűrítjük, a tökéletes krémesség érdekében pedig turmixoljuk is át.
  3. A krémet hagyjuk kihűlni, majd töltsük habzsákba. A kész fánkokat vágjuk be egy ponton, majd töltsük meg a krémmel - de csak óvatosan, nehogy szétrepedjenek!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2760
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 02.

Receptkategóriák

Bomboloni, az olaszok krémmel töltött, szalagos fánkja
Pikács Árpád 10 recept

Nincs farsang fánk nélkül, ennél a csodálatos, narancskrémmel töltött olasz fánknál pedig el se lehet képzelni jobbat! Ha követitek Árpi tippjeit, akkor nektek is garantáltan sikerülni fog ez a krémes tésztacsoda!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek