r
Nosalty Logó

Bomboloni, az olaszok krémmel töltött, szalagos fánkja

Pikács Árpád
Bomboloni, az olaszok krémmel töltött, szalagos fánkja
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

407
Kalória
10.2g
Fehérje
57.6g
Szénhidrát
13.8g
Zsír
22.3g
Víz
153.3g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

fánktészta

narancskrém

Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

fánktészta

narancskrém

Összesen 4874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

fánktészta

narancskrém

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 407 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3671.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    690.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2096 micro
Összesen 4874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

fánktészta

  1. Langyosítsuk meg a tej felét, majd adjunk hozzá egy kanál cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. Érdemes az élesztő tetejére egy kevés lisztet is szórni, ami így "bezárja" az élesztőgombákat és segíti a felfutást.
  2. A cukorból tegyünk félre kb. 20 grammot a kész fánkok meghempergetéséhez, a többit pedig tegyük egy nagy dagasztótálba a tojással, a lisztekkel, a tejjel és a felfuttatott élesztővel együtt.
  3. Nagyon alaposan dagasszuk ki a tésztát - ez géppel is jó 10 percet jelent, így ha kézzel állnánk neki, készüljünk fel lelkiekben. A kidagasztott tésztához aztán adjuk hozzá a puha vajat, és dolgozzuk el ezzel is, amíg szép fényes és ruganyos lesz a tészta.
  4. A kész tésztagombócot tegyük kiolajozott tálba, fedjük le folpackkal, majd hagyjuk másfél órát kelni (vagy amíg a kétszeresére dagad.
  5. A tésztát (lisztezetlen!) felületre borítsuk ki és gyúrjuk át, majd hagyjuk 15 percet pihenni.
  6. A pihentetett gombócot ezután nyújtsuk kb. 2 centi vékonyra, és kerek kiszúróval szaggassunk pogácsákat belőle - mérettől függően 12-16 fánkunk lesz. A kiszaggatott fánkokat tegyük méretre vágott sütőpapírdarabokra. Ez azért fontos, mert így könnyebb lesz kezelni a fánkot, nem kell ugyanis a tésztához hozzányúlnunk (ami az érintéstől benyomódhat), hanem a papírról bele tudjuk csúsztatni az olajba.
  7. Kezdjük el felforrósítani az olajat, közben pedig hagyjuk még pihenni a fánkokat. Amikor az olaj eléri a 170 fokot, csúsztassuk bele a fánkokat a papírról - egyszerre négyet tudunk sütni.
  8. A fánkokat süssük oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna lesz, középen pedig megmarad a szép, világos szalag.
  9. Az olajból kivett fánkokat csepegtetőrácsra tesszük, majd megforgatjuk a kristálycukorban.

narancskrém

  1. A tejet felmelegítjük, közben pedig a tojássárgákat kikeverjük a keményítővel, majd hozzáadjuk apránként a meleg tejet is.
  2. A keményítős-tojásos tejet visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a narancsesszenciát, a narancslikőrt és a reszelt narancshéjat, majd besűrítjük, a tökéletes krémesség érdekében pedig turmixoljuk is át.
  3. A krémet hagyjuk kihűlni, majd töltsük habzsákba. A kész fánkokat vágjuk be egy ponton, majd töltsük meg a krémmel - de csak óvatosan, nehogy szétrepedjenek!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nincs farsang fánk nélkül, ennél a csodálatos, narancskrémmel töltött olasz fánknál pedig el se lehet képzelni jobbat! Ha követitek Árpi tippjeit, akkor nektek is garantáltan sikerülni fog ez a krémes tésztacsoda!

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek