Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bombay burgonya

Bombay burgonya
Bombay burgonya
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom köret vagy akár önálló étel is az indiai konyhából.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 35 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghántjuk. Durva darabokra vágjuk.
  2. A vajzsírt felforrosítjuk, rászórjuk a fűszereket, és magas hőfokon kb. 1-2 percig sütjük.
  3. A burgonyát rászórjuk a fűszeres masszára, elkeverjük, és közepes hőfokon kb. 5-10 percig sütjük, közben megkeverjük.
  4. A paradicsomot megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A burgonyára szórjuk, elkeverjük, és további 1 percig sütjük.
  5. Megszórjuk a korianderzölddel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 271
elküldve: 5
receptkönyvben: 347
elkészítve: 14/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

indiai burgonyás köret, fűszeres krumpli paradicsommal, indiai fűszerezésű zöldségköret

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízésvarázs
Világom ízei / Ízésvarázs Thu, 2014-07-17 13:30

Nekem Tandori masalám van, ráadásul még nem csináltam semmi indiai ételt....szóval, ha azzal helyettesítem a garam masalát, attól még jók lesznek az ízek a recept alapján? :) Köszi

Ízésvarázs
Világom ízei / Ízésvarázs Thu, 2014-07-17 23:09

Köszönöm a választ! Közben azért csak megpróbálkoztam vele és finom lett a végeredmény. :) Ráadásul a friss koriander nem erőssége kis városkánknak, így zellerrel helyettesítettem, persze kicsit kevesebbel, ne vigye el az ízeket.
Már a receptkönyvembe került! :)

taranikó
taranikó Tue, 2013-04-02 08:52

Nagyon finom. Egy hibája lett nálam az, hogy a burgonyát nem tudtam jól megpirítani, mivel 1,5-2 kg-t csináltam és ekkora mennyiséget csak sütőben tudtam pirítani, de nem lett olyan mintha serpenyőben pirult volna. Ennek ellenére mindenkinek nagyon ízlett. Köszi a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-12-02 11:36

guszta, tetszik, egy-két fűszer keresésre vár, itt nálunk nem kapható,( városunkban), de ha igen, elkészítem, finom lehet :-o

402
burgonya 600 g
ghee 4 ek
mustármag 1 tk
római kömény 1 csipet
kurkuma 1 tk
koriander 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
chilipehely 1 tk
gyömbér 1 ek
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
koriander 2 ek