r
Nosalty Logó

Bolognai táskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Bolognai táskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1483 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 371 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1483 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4875 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 251 Kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadunk még olajat és a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
  3. Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a fűszereket, és a fokhagymát. 5-10 percig főzzük még. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. A leveles tésztát néhány mm vastagra kinyújtjuk, és 6x10 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A lapok felére szószt halmozunk, befedjük őket a másik lappal, a széleket pedig alaposan összenyomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 23014
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az jutott eszembe, mi lenne, ha a bolognai szószt leveles tésztában megsütném. Finom lett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom lehet...

Flóra

Finom is. :D

Törölt felhasználó

Jól néz ki! Biztos kipróbálom.

Flóra

Remélem ízleni fog, majd írd meg, hogy sikerült!

Minyo

Hamarosan ekészítem,receptkônyvembe elmentve,kôszônôm!

Flóra

Remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

jól fest! van ötleted, hogy lehetne vegásítani? köszi

Törölt felhasználó

kösz a választ

Törölt felhasználó

a húst bármilyen zöldséggel, zöldségkeverékkel, vagy akár felkockázott f?tt tojással is helyettesitheted.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, isteni. Fenségessss:) Ajánlom mindenkinek. K.

Flóra

Örülök, hogy ízlett!

Flóra

Örülök, hogy ízlett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.