r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Nudli7 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Bolognai spagetti Nudli7 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 374 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2985 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    663 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 374 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    5229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1277 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5301 micro
  • β-karotin
    13797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40271 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2985 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2565 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Sós vízben puhára főzzük őket, leszűrjük, majd botmixerrel pürét készítünk belőle.
  3. A spagettit én 3 darabba szoktam törni, hogy könnyebben lehessen enni, de ezt a lépést nyugodtan elhagyhatjuk.
  4. A tésztát forrásban lévő sós vízben feltesszük főni.
  5. A meghámozott, apróra vágott hagymát olajon puhára pirítjuk.
  6. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetés közben megpároljuk.
  7. Amikor a hús kész, lejjebb vesszük a lángot, és ráöntjük a sűrített paradicsomot.
  8. Hozzáadjuk a zöldségpürét, 1,5 dl vizet, 2 evőkanál cukrot, majd összekeverjük.
  9. A megfőtt tésztát leszűrjük.
  10. Én a szószt össze szoktam keverni a tésztával, de hagyhatjuk külön is. Ebben az esetben mindenki annyi szószt tud rakni magának, amennyit szeretne.
  11. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3894
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Régen mindig bolognai fűszerkeverékből készítettem a bolognai spagettit, de mivel elég sok fűszer van benne, a kislányomnak gyakran megfájdult tőle a hasa. Ezért elhatároztam, hogy készítek egy saját bolognai spagettit, amiben nincs, csak só és egy kevés bors. A kislányomnak nagyon ízlett, sokkal jobban, mint a fűszerkeverékből készült, és nem is fájdult meg a hasa. Ezek után biztos, hogy mindig házilag fogom készíteni. Kevesebb fűszerrel is nagyon finom, de ha valaki szeretné, kedve szerint fűszerezheti is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek