Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai rakott penne

Bolognai rakott penne
Bolognai rakott penne
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen volt már tészta, és régen volt bolognai, így gyorsan hiány pótoltam, és készítettem egy nagyon finom bolognait. Most nem a hagyományos spagetti tésztát választottam, és szerettem volna picit feldobni, így bolondítottam mozzarellával, és összesütöttem. Nagy sikert aratott a recept, így biztosan gyakrabban fogom készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.
  2. Ha a zöldségeknek már finom illata terjeng, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve takaréklángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után töltjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
  3. Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és a paradicsomlét összerottyantjuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.
  4. Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva: tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu, paradicsomszósz. Ezt addig ismételjük, még minden összetevő elfogy.
  5. A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.
  6. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 82 131
elküldve: 16
receptkönyvben: 551
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott tészta, darált húsos paradicsomos rakott tészta, rakott bolognai tészta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2016-01-08 04:58

hozzávalók
Mit hogyan
még több kérdés
ezt olvastad már?
hajhullás stop
hirdetés
alapanyagok
receptjellemzők
receptkategóriák
egyéb elnevezések
Majd most következik az elkészítés, eddig a recept mellett volt, miért is jó ez?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2016-01-08 10:43

Kedves terranova56!
Nem változott a receptek nézete, továbbra is a hozzávalók mellett szerepel az elkészítés leírása. Lehet, hogy a böngésződ miatt látszik másként, esetleg próbáld meg frissíteni, vagy másik böngészővel megnyitni az oldalt.
Szép napot!:)
Kata

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2016-01-08 11:07

megnéztem, chrome böngészővel sem jobb, ott is olvashatatlan, szétesve.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2016-01-08 11:24

Ok. Köszi, jelzem a hozzászólás megírása és elküldése után is szétesik. A reklám két oldalt vastagon eltakar mindent, a recept nem olvasható ja és lányos zavaromban Kata lettem:) Olvashatatlanság miatt javítani sem tudtam.Köszi és szia Gabi:)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2016-01-08 15:46

Kicsit el is bizonytalanodtam a nevedben:)
Már dolgozunk a problémán, köszönjük, hogy jeleztétek, remélem, mielőbb helyreáll minden!
Szépeket!
Kata

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2016-01-08 10:58

Szia Kata!
Igaza van terranovának. Az oldal szét van esve. A receptek olvashatatlanok. Explorerem van, máshol tökéletesen lehet böngészni. A hiba nálatok van. Üdv: Kata

904
penne 50 dkg
darált marhahús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
száraz vörösbor 2 dl
konzerv paradicsom 25 dkg
paradicsomlé 3 dl
bazsalikom 1 csokor
babérlevél 2 db
mozzarella 25 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek