r
Nosalty Logó

Bohócos farsangi torta

Nikóka
Bohócos farsangi torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

685
Kalória
12.2g
Fehérje
101.8g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
38.6g
Víz
107g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
66.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 8216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7193.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1221.6 g
  • Cukor
    797 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    463.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 8216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 14 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 30 cm-es tortakarikában megsütjük. 170 fokon 35-40 perc alatt.
  3. Ha a tészta kihűlt, kivágjuk a karikából, és 3 részre elvágjuk.

Krémhez

  1. A pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert hulalát. Ezután keverjük bele a lereszelt csokit.
  2. A tortát megtöltjük a krémmel.

Díszítéshez

  1. A hulalát felverjük, és a tetejét, oldalát megkenjük, és a szélét feldíszítjük.
  2. A fondantból készítjük a bohócfejet, és még tetszőlegesen díszíthetjük a maradékkal. Megszórjuk színes díszítőcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

Az idén készült az ovis farsangra.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...