Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű almaleves

Egyszerű almaleves
Egyszerű almaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legegyszerűbb gyümölcsleves - ilyenkor ősszel melegen még jobban esik, mint hidegen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  2. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és belereszeljük a citromhéjat.
  3. 15 percig főzzük, míg az alma nagyjából megpuhul.
  4. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és hozzámerünk egy merőkanálnyi főzővizet, majd csomómentesre keverjük.
  5. Visszaöntjük a levesbe, és még 5 percig főzzük.
  • költség: 700 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 77
össznézettség: 62 217
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
951 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almaleves, gyümölcsleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

H Tünde
H Tünde Fri, 2018-08-24 18:43

Kicsit túl fahéjas lett az íze, de valószínűleg az volt a baj, hogy főzés után nem vettem ki azonnal a fahéjrudakat, hanem benne hagytam jó pár órán át, a hűtés alatt is.

237
alma 5 közepes db
cukor 3.5 dkg
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1.5 dkg
víz 1 l