Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvetalp ahogy b-ors készíti

Medvetalp ahogy b-ors készíti
Medvetalp ahogy b-ors készíti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férfim gyerekkori kedvenc süteménye, én ezen a néven csak a kis madelein formájú medvetalp sütivel találkoztam.

Anyukájától megkaptam a receptet, és csempésztem neki egy kis gyerekkort az esti meccs mellé.:)

hozzávalók / 4 adag

Tészta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 20 dkg darált dió

Krém:

Tetejére:

  • 1 tábla étcsoki
  • 3 ek olaj
  • egész dió
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, a zsemlemorzsával, a dióval és a tojások fehérjéből vert habbal.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert, cukros vajat.
  4. Kettévágjuk a tésztát, megkenjük a pudinggal.
  5. Felolvasztjuk az olajban az étcsokit, és bevonjuk vele a süteményt.
  6. Kettévágott egész diókkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21*27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 014
elküldve: 49
receptkönyvben: 907
elkészítve: 26/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós piskóta vaníliakrémmel töltve, vaníliás krémmel töltött diós piskóta, pudingkrémes diós piskóta

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vkatalyn
vkatalyn Thu, 2017-03-16 20:46

Megsütöttem a sütit, mindenkinek nagyon ízlett , isteni finom és könnyű elkészíteni :)

madzsid
Anyanya / madzsid Thu, 2016-01-21 15:30

Megsütöttem a sütit, nagy siker lett. Kicsit aggódtam a leragadást jelző hozzászólások miatt, de én sütőpapíron sütöttem, és miután kihűlt, szépen le tudtam húzni róla. Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2016-01-21 16:42

Nagyon köszönöm a visszajelzést, örülök hogy Neked is sikerült!!!! Pedig már kezdtem kételkedni a hozzászólások alapján én is :)))

Nawa
Nawa Fri, 2014-05-23 21:32

Szia. Megcsináltam a sütit egy pár hete, alapjáraton nagyon finom, a tésztája kimondottam, mert diós. Viszont mindent ugy csináltam, aogy írtad, viszont a tészta nekem sem sült meg annyi idő alatt, akkor még szinte az egész puha volt...és amire kész lett, teljesen leragadt, így mikor kivettem a tepsiből kb szétszakadt az egész.
Igy nem mint normál süti ettük, hanem egy Jénai tálba beletapoltam, majd krém, majd ismét sok darabból álló tészta...és úgy ettünk, mintha kb somlói galuska lenne:) amugy nagyon ízlett, csak sajnáltam, hogy nem lett olyan szép:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-05-24 05:54

Kedves Nawa!
Nagyon örülök hogy a süti mint somlói is megállja a helyét :))) Azt sajnálom hogy szétszakadt!!!! Jól átsült az alja? Esetleg lehet nem volt eléggé kivajazva meg kilisztezve a tepsi? Sajnos én is csak tippelni tudok, fogalmam sincs miért ragadt le, elvileg ha kihűlt a tészta akkor szépen ki kell jönnie a tepsiből és lehet kettőbe vágni. Nincs más ötletem sajnos, hogy miért ragadt le :(
Remélem nem vette kedved a további kísérletezéstől, nagyon örülök hogy így is ízlett azért :))) köszönöm a visszajelzést!!

sooshenrietta
sooshenrietta Sat, 2013-12-21 21:53

Még egy pici apróság, a karácsony sok minden lehet: áldott, meghitt, békés, szeretettel teljes, kellemes legfeljebb a lábvíz! :-)

sooshenrietta
sooshenrietta Sat, 2013-12-21 21:50

Kedves B-ors! Azt nem tudom, hogy mit jelent a "kiavajazott", amit a válaszodban írtál, amit én írtam, kivajazott. Lehet az olvasás nem megy túl jól így este felé. Azt írod nem ismered a szót, pedig az elkészítés 2 pontja úgy kezdődik. Kivajazott! Azt hiszem most már tudom, miért nem sikerült, nem volt túl hiteles a válaszod, feltehetően a recept sem túl hiteles. Boldog karácsonyt Neked!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-12-21 22:02

Ne haragudj félreértettem amit írtál, elnézést kérek hogy próbáltam segíteni... köszönöm mindenesetre a javításokat, nyilván te tévedhetetlen vagy!
Na de mindegy is, további jó sütögetést és BOLDOG KARÁCSONYT kívánok! ( remélem így már jó lesz... ) Üdv: Orsi

sooshenrietta
sooshenrietta Sat, 2013-12-21 18:07

Kedves B-ors!
Elkészítettem a sütit, de sajnos a kivajazott, lisztezett tepsibe beleragadt, olyan szinten, hogy nem lehetett kivenni. Nagyon szomi vagyok, mert karácsonyra szerettem volna. Kezdem elveszíteni a kedvem, mert három sütit készítettem a nosalty recept alapján, és ebből egy sikerül. A másik két esetben a tésztával volt baj. Lehet vissza kell térnem a megszokott jól bevált receptekhez. :-(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-12-21 20:57

Kedves Sooshenrietta!
Pontosan mit jelent az hogy kiavajazott? Ne haragudj még nem ismerem ezt a kifejezést :) Remélem ha elmondod, meg tudom mondani hogy mi lehetett a probléma!! Sajnálom hogy nem sikerült! Itt a Nosaltyn nagyon jó és kipróbált receptek vannak, nyilván nem tölt fel senki olyat ami rossz :)
Remélem azért nem vette el a kedvedet a kísérletezéstől!!!
Kellemes Ünnepeket: Orsi

Suti86
Suti86 Mon, 2013-12-16 19:41

Kedvs b-ors! Ma elkészítettem a sütit, és sajnos nem a várakozásaimnak megfelelően sikerült. A 10-12 perces sütési idő biztosan kevés, ezen a hőfokon csak megég a teteje, a belseje pedig folyik. Legalább 30 perc szükséges. A krém pedig a hatalmas vajmennyiség miatt egyszerűen ehetetlen, javaslom, hogy aki elkészíti felezze a zsiradékmennyiséget, és hasonlóan járjon el a porcukorral is. Nagyon gelj a végeredmény, elveszti a könnyed jellegét, amit a tésztája képvisel:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-12-16 20:29

Kedves Suti86!
Nagyon sajnálom hogy nem jött be a recept :(
Barátom nem igazán szereti a gejl édességeket, ez pedig az egyik kedvence! Pont nem rég csináltam megint és nekem elég volt 12 perc, de amúgy ez is tök sütőfüggő sajnos, ezt teljesen elhiszem hogy valamelyikben kell neki a 30 perc. Saját tapasztalat a 10-12 perc nem szentírás! A receptben leírt mennyiségeket használom a krémhez és nekem úgy jön ki hogy kb egyforma az alsó és a felső réteg tészta meg a krém is! Azért köszönöm hogy megírtad a véleményed és tényleg sajnálom hogy nem lett jó :( Kellemes Ünnepeket: b-ors

lilcsi56
lilcsi56 Sat, 2013-06-08 12:40

Érdekes a tésztája,elmentettem,megfogom sütni.Finom lehet!

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-05-29 12:33

Kedves "b-ors"!
Nagyon tetszik a sütid, elmentettem, rövid időn belül ki fogom próbálni, nagyon szeretek új
receptekkel kísérletezni.
Üdv.További szép napot kívánok: Adél

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-05-29 13:50

Kedves Adel! Nagyon orulok hogy tetszik a recept! :) jo sutest kivanok Neked! Orsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-05-27 14:35

Sziasztok!

Beírtam a receptbe is a tepsi méretét: 21*27 cm-es tepsiben sütöttem :)
Mérőszalaggal mértem, remélem pontos és hogy tudtam segíteni :)

Orsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-05-26 19:53

Kedves zsoharkati!

Nem kell bele liszt, elég a dió, szép tésztája lesz :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-05-26 20:00

Azért van a hozzászólási lehetőség hogy kérdezzünk, tapasztalatot cseréljünk!
Senki nem születik fakanállal a kezében :)
Jó sütögetést kívánok és kérdezz bátran ha esetleg megakadnál valahol :)
Szép estét!

reguska
reguska Sun, 2013-05-26 19:19

Kedves b-ors! Engem is érdekelne a tepsi mérete. szeretném megsütni, nagyon jól néz ki! köszi mentve!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-05-26 19:24

Kedves Reguska!

Közkívánatra holnap délután leírom :)

Üdv:
Orsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-05-26 18:34

Kedves bakfitty!

Húha, igen kisebb méretű, azért nem is írtam méretet mert pontosan nem tudom, de kb 25*24 vagy 25*28 valami ilyesmibe :) Ne haragudj amiért pontosan nem tudom megmondani de holnap le tudom mérni ha gondolod :)
Orsi

zafira80
zafira80 Sun, 2013-05-26 18:34

szia b-ors, bakfitty kérdésére én is kiváncsian várom a választ, mert ha meglesz, én is szívesen elkészíteném! :) Z.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-05-26 18:36

Kedves Zafira!

Bakfittynek is írtam hogy holnap le tudom mérni pontosan, ha aktuális lesz még Neked is, akkor küldöm a méreteket :)

Orsi

bakfitty
bakfitty Sun, 2013-05-26 18:19

Kedves b-ors! Áruld már el nekem, mekkora tepsiben sütötted? Az a gyanúm, hogy kisméretű tepsit használtál. Egyébként nagyon tetszik, már elmentettem, köszi!