r
Nosalty Logó

Rumos diós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Rumos diós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Máz

Forgatáshoz

Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Máz

Forgatáshoz

Összesen 8506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Máz

Forgatáshoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    523.9 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7661.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1986 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    3241 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 8506 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máz

Forgatáshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet.
  2. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel, és egy kb. 20x30-as kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 180 °C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.
  3. Ha a tészta megsült, borítsuk ki a tepsiből, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockázzuk fel.

Máz

  1. A máz hozzávalóit forraljuk össze, és hűtsük langyosra.

Forgatáshoz

  1. A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, és ha kihűlt, daráljuk meg.
  2. Majd a tésztát mártsuk a mázba, és hempergessük meg a dióba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20 x 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 21993
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos diós kocka
Judit69 194 recept

Régi családi recept, nagyanyáink idejéből. A tészta hagyományos kókuszkocka recept, ezentúl rumos mázba forgatva, és pirított darált dióban hempergetve.  

Hozzávalók

Tészta

Máz

Forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...