Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bhindi chicken

Bhindi chicken
Bhindi chicken
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bhindi vagy másképpen okra Magyarországon nem annyira ismert (még), ám Afrikában és Ázsiában egy nagyon népszerű, és olcsó zöldségféle. Pakisztáni tartózkodásom során nagyon sokszor asztalra került, főként csirke nélkül, ami nekem még finomabb is volt, ám a férjem a csirkés változatra esküszik, így itthon általában hússal készítem. Ázsiai boltokban biztosan beszerezhető, ha nem jutunk friss okrához, akkor megteszi a fagyasztott is. Én kicsontozott csirkecombból készítettem, néhány kisebb csontos combbal, de a csirke bármely része felhasználható ízlés szerint.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az okrát megmossuk, és levágjuk a két végét, majd kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, ha nem túl nagyok, akkor hagyhatjuk egészben is.
  2. Olajat hevítünk, majd a forró olajhoz adjuk az okrát. Közepes lángon hagyjuk sülni, néha kavarjuk át. Eleinte meglehetősen ragacsos lesz, nyálkás szálat látunk majd, ha kavarás közben megemeljük a kanalat. Az okra akkor jó, ha a kanál az olajból kiemelve már nem húz szálat. Szedjük ki a megsült okrákat egy tányérra, és tegyük félre.
  3. Az olajhoz, amelyben az okra sült hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, majd kevergetve pirítjuk tovább, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a feldarabolt zöld chilit és a felkockázott paradicsomot, majd hagyjuk, hogy a paradicsom kis levet eresszen.
  4. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, úgymint a chilliport (ha nem szeretjük erősen, akkor ez őrölt pirospaprikával helyettesíthető), a kurkumát, az őrölt koriandert, az őrölt római köményt, a sót és a garam masalat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett csirkehús darabokat. Átkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön főzzük.
  5. Ha a csirkehús megpuhult, a fedőt levéve főzzük tovább, amíg a felesleges víz elpárolog, és csak egy sűrű szósz marad hátra. Akkor lesz kész, ha az olaj elválik a szósztól. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg megsütött okrát, illetve az apróra vágott friss korianderlevelet, majd óvatosan összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Lefedve pihentetjük 5 percig, majd chapatival vagy naan-nal tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mango

Mióta szakács: 2012.12.19.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyha: pakisztáni
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés okra, pakisztáni okrapörkölt, csirke okrával, okrás csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2014-09-08 13:23

Pont most vadaszok okras receptekre, mert a lanykam szereti es nalunk a csirke etelek is kaposak. Koszi!
udv:witch

352
okra 0.5 kg
csirke 0.5 kg
ghee 3 ek
koriander 2 teáskanál
chili 1 kk
paradicsom 2 közepes db
chili 2 db
garam masala 2 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
római kömény 1.5 teáskanál
vöröshagyma 4 közepes db
fokhagyma 10 gerezd
gyömbér 5 cm
koriander 0.5 csokor
0 ízlés szerint