Nosalty Logó

Betyárkrumpli Anci konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Betyárkrumpli Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1325 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6625 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.3 g

Zsír

  • Összesen
    556.6 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11280.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    9035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 6625 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk egy 35 x 25 cm-es tepsit. Az alját a kakastaréjnak felvágott szalonnaszeletekkel beborítjuk. Befedjük vöröshagyma karikákkal.
  2. Erre tesszük a karikára szelt burgonya harmadát. Ízlés szerint fűszerezzük és a kolbászkarikákat elrendezzük rajta. Hagymakarikák következnek. Burgonyaszeletekkel beborítjuk, fűszerezzük.
  3. Az előkészített oldalasokat a tetejére osztjuk. Hagymakarikák, majd burgonya következik.
  4. Az olajjal meglocsoljuk, egy pohárnyit ráöntünk az oldalas főzőlevéből, az utolsó sor burgonyát is fűszerezzük.
  5. Alufólia alatt 1,5 órán át, 160 fokon sütjük.
  6. Levesszük a fóliát és a tetejét pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9819
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Az eredeti recept szerint a friss húsok helyett 50 dkg füstölt, szeletelt sonkát használtak fel. Ételízesítő helyett bámilyen fűszerkeverék használható, pl: sültkrumpli fűszerkeverék, sült húsokhoz, csirkéhez valók, stb...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

A "Vidék íze" gasztronómiai lapból készítettem el ezt az egytál ételnek is beillő finomságot. A családomnak nagyon ízlett, azt mondták, meg lehet ismételni. Finom, puha és szaftos étel lett a végeredmény. Házi savanyúsággal fogyasztottuk. Legközelebb tarjával fogom elkészíteni, amit befűszerezek és elősütök egy kicsit. A tarja is finom vegyes hús, nem fogja elrontani!

Hozzászólások

Torma

Nagyon guszta kis kaja ez Anci, és a fotó is szép szines, rögtön elkapta a tekintetem! Nameg a jópofa elnevezés!Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Oldalas elofozese helyett inkabb fuszeresen egy sutozacskoban rakjuk be a sutobe. Addig elkeszitjuk a krumlit stb. es mikor felig kesz a hus kivesszuk zacskostol, felvagjuk (vigyazz forro!) es raontjuk a sult levevel egyutt a tepsis krumplira.

Olaszné Anci

Kedves Sally ! A te ötleted is nagyon jó. Még választhatnak is a szakácstársak, hogy melyik változatot készítik el ! Köszönöm szépen. Legyen szép a napod.Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves Torma ! Még a tetejébe nagyon finom is ! Köszönöm és örülök, hogy neked is tetszik. Tényleg jópofa neve van, engem is megfogott. Üdv: Anci

witch

Kedves Anci! Van olyan etel amikor en is elofozom az oldalast es rengeteg zsirtol szabadulunk igy meg (foleg, ha pont csak zsirosabb husdarab volt kaphato). Ha vigyazni akarunk az alakunkra, akkor ez nem hatranyos. udv:witch

Olaszné Anci

Kedves witch ! Jaj de kedves vagy ! Az alakunk szempontjából sem mindegy !Én is ilyen célból szoktam el?f?zni, s?t néha még rendesen bezöldségelve húslevest is f?zök bel?le, mert az oldalasból nagyon jó íz? f?zhet? ! Ha tovább akarom sütni, akkor nem f?zöm teljesen puhára.Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Ez betyárosan jól néz ki! Üdv.:kata

Olaszné Anci

Kedves wkata ! Már elveszítettelek ! Örülök, hogy jelentkeztél. Nem csak jól néz ki, finom is. Ha szeretitek a finom,magyaros ételeket, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe. Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Aranyos vagy,hogy hiányolsz,de mostanában annyi a teend?m,hogy ide csak bekukkantok néha.Ezt a receptet viszont mindenképpen kifogom próbálni!Talán most már egy kicsit több id? lesz:) Puszi

Olaszné Anci

Kedves wkata ! Jókedv? sürgés-forgást kívánok neked a konyhában. Sok sikert!Puszi: Anci

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen! :-O

Olaszné Anci

Nagyon szívesen Éva- Anyóca !

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Ez a krumpli tegnap, vasárnap, betyárosan finom köret volt, máskor is lesz. Szép holnapi napot kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon örülök, hogy ízlett nektek is ! Jó egészséget és jó kedvet kívánok: Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.