Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárkrumpli Anci konyhájából

Betyárkrumpli Anci konyhájából
Betyárkrumpli Anci konyhájából
200 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Vidék íze" gasztronómiai lapból készítettem el ezt az egytál ételnek is beillő finomságot. A családomnak nagyon ízlett, azt mondták, meg lehet ismételni. Finom, puha és szaftos étel lett a végeredmény. Házi savanyúsággal fogyasztottuk. Legközelebb tarjával fogom elkészíteni, amit befűszerezek és elősütök egy kicsit. A tarja is finom vegyes hús, nem fogja elrontani!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Az eredeti recept szerint a friss húsok helyett 50 dkg füstölt, szeletelt sonkát használtak fel. Ételízesítő helyett bámilyen fűszerkeverék használható, pl: sültkrumpli fűszerkeverék, sült húsokhoz, csirkéhez valók, stb...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy 35 x 25 cm-es tepsit. Az alját a kakastaréjnak felvágott szalonnaszeletekkel beborítjuk. Befedjük vöröshagyma karikákkal.
  2. Erre tesszük a karikára szelt burgonya harmadát. Ízlés szerint fűszerezzük és a kolbászkarikákat elrendezzük rajta. Hagymakarikák következnek. Burgonyaszeletekkel beborítjuk, fűszerezzük.
  3. Az előkészített oldalasokat a tetejére osztjuk. Hagymakarikák, majd burgonya következik.
  4. Az olajjal meglocsoljuk, egy pohárnyit ráöntünk az oldalas főzőlevéből, az utolsó sor burgonyát is fűszerezzük.
  5. Alufólia alatt 1,5 órán át, 160 fokon sütjük.
  6. Levesszük a fóliát és a tetejét pirosra sütjük.
     
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 570
elküldve: 4
receptkönyvben: 164
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres oldalas krumplival rétegezve, sertésoldalas krumplival és szalonnával, oldalas kolbásszal és hagymával lerakva

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-22 20:25

Kedves Anci!

Ez a krumpli tegnap, vasárnap, betyárosan finom köret volt, máskor is lesz.

Szép holnapi napot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-15 15:24

Kedves wkata !
Már elveszítettelek ! Örülök, hogy jelentkeztél. Nem csak jól néz ki, finom is.
Ha szeretitek a finom,magyaros ételeket, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe. Üdv: Anci

wkata
wkata / wkata Mon, 2012-10-15 19:36

Aranyos vagy,hogy hiányolsz,de mostanában annyi a teendőm,hogy ide csak bekukkantok néha.Ezt a receptet viszont mindenképpen kifogom próbálni!Talán most már egy kicsit több idő lesz:)
Puszi

witch
witch / witch Mon, 2012-10-15 14:10

Kedves Anci!
Van olyan etel amikor en is elofozom az oldalast es
rengeteg zsirtol szabadulunk igy meg (foleg, ha pont
csak zsirosabb husdarab volt kaphato). Ha vigyazni akarunk
az alakunkra, akkor ez nem hatranyos.
udv:witch

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-15 14:23

Kedves witch !
Jaj de kedves vagy ! Az alakunk szempontjából sem mindegy !Én is ilyen célból szoktam előfőzni, sőt néha még rendesen
bezöldségelve húslevest is főzök belőle, mert az oldalasból nagyon jó ízű főzhető !
Ha tovább akarom sütni, akkor nem főzöm teljesen puhára.Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-15 14:03

Kedves Torma !
Még a tetejébe nagyon finom is !
Köszönöm és örülök, hogy neked is tetszik.
Tényleg jópofa neve van, engem is megfogott. Üdv: Anci

Sally
Sally / Sally Mon, 2012-10-15 12:53

Oldalas elofozese helyett inkabb fuszeresen egy sutozacskoban rakjuk be a sutobe. Addig elkeszitjuk a krumlit stb. es mikor felig kesz a hus kivesszuk zacskostol, felvagjuk (vigyazz forro!) es raontjuk a sult levevel egyutt a tepsis krumplira.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-15 14:00

Kedves Sally !
A te ötleted is nagyon jó. Még választhatnak is a szakácstársak, hogy melyik változatot készítik el !
Köszönöm szépen. Legyen szép a napod.Üdv: Anci

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-15 12:30

Nagyon guszta kis kaja ez Anci, és a fotó is szép szines, rögtön elkapta a tekintetem! Nameg a jópofa elnevezés!Üdv, Torma :)

1325
ételízesítő 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
vöröshagyma 50 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sertésoldalas 70 dkg
kolbász 50 dkg
füstölt szalonna 30 dkg
napraforgó olaj 4 ek