r
Nosalty Logó

Belga rakott csirke Sz. Ági konyhájából

Sz. Ági
Belga rakott csirke Sz. Ági konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

840
Kalória
51.9g
Fehérje
33.3g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
368.1g
Víz
234.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1613.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    368.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6453.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2293 mg
  • Nátrium
    2168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1472.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1593 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1235 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    4203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4474 micro
Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    175 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Vastagon kikenünk vajjal vagy margarinnal egy mély sütőtálat. A sütőt előmelegítjük.
  2. A csirkedarabokat bedörzsöljük sóval és borssal.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, valamennyit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipegetjük, finomra vágjuk.
  4. A tál aljára lerakjuk a burgonyakarikák és a póré felét, megszórjuk sóval és borssal, elrendezzük rajta a csirkedarabokat.
  5. Befedjük a paradicsomkarikákkal, a maradék póréval és burgonyával, meghintjük a petrezselyemmel, végül tetejére kenjük a maradék vajat vagy margarint, és ráöntjük a húslevest.
  6. Alufóliával szorosan lefedjük a tálat és kb. egy órán át pároljuk benne a rakottast.
  7. Levesszük a fóliát, tetejére reszeljük a sajtot, meglocsoljuk a tejszínnel, és addig sütjük tovább, amíg a levét jócskán elfővi, a sajt pedig a tetejére pirul. Tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy réges régi Nők Lapjából vágtam ki még régen. Nagyon finom étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...