Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Belga rakott csirke Sz. Ági konyhájából

Belga rakott csirke Sz. Ági konyhájából
Belga rakott csirke Sz. Ági konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy réges régi Nők Lapjából vágtam ki még régen. Nagyon finom étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vastagon kikenünk vajjal vagy margarinnal egy mély sütőtálat. A sütőt előmelegítjük.
  2. A csirkedarabokat bedörzsöljük sóval és borssal.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, valamennyit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipegetjük, finomra vágjuk.
  4. A tál aljára lerakjuk a burgonyakarikák és a póré felét, megszórjuk sóval és borssal, elrendezzük rajta a csirkedarabokat.
  5. Befedjük a paradicsomkarikákkal, a maradék póréval és burgonyával, meghintjük a petrezselyemmel, végül tetejére kenjük a maradék vajat vagy margarint, és ráöntjük a húslevest.
  6. Alufóliával szorosan lefedjük a tálat és kb. egy órán át pároljuk benne a rakottast.
  7. Levesszük a fóliát, tetejére reszeljük a sajtot, meglocsoljuk a tejszínnel, és addig sütjük tovább, amíg a levét jócskán elfővi, a sajt pedig a tetejére pirul. Tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 108
elküldve: 4
receptkönyvben: 139
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirke, rakott burgonyás-húsos egytál, rakott krumpli csirkehússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aya Ala
Aya Ala Mon, 2014-09-22 10:18

Nagyon finom volt, köszönöm a receptet!
Egy kérdésem viszont lenne: mennyi ideig sütöd fólia nélkül, míg elfő a lé nagyrésze?

840
vaj 5 dkg
csirke 1.2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
póréhagyma 1 db
paradicsom 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
csirke alaplé 2 dl
sajt 15 dkg
főzőtejszín 1 dl