Belga rakott csirke Sz. Ági konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sz. Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
300g csirke439 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
840
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
1200g csirke1754 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
Összesen
3354
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1.7g vaj12 kcal
-
40.7g csirke60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27.2g burgonya16 kcal
-
6.8g póréhagyma2 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
6.8g csirke alaplé0 kcal
-
5.1g sajt18 kcal
-
3.4g főzőtejszín4 kcal
Összesen
114
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1613.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 368.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 1051 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
840
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.7 g
Zsír
-
Összesen 218.8 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6453.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1390 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 2293 mg
-
Nátrium 2168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1472.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1593 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 230 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 828 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 1235 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 4203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4474 micro
Összesen
3354
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 175 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg csirke
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
80 dkg burgonya
-
1 db póréhagyma
-
20 dkg paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
15 dkg sajt
-
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- Vastagon kikenünk vajjal vagy margarinnal egy mély sütőtálat. A sütőt előmelegítjük.
- A csirkedarabokat bedörzsöljük sóval és borssal.
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, valamennyit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipegetjük, finomra vágjuk.
- A tál aljára lerakjuk a burgonyakarikák és a póré felét, megszórjuk sóval és borssal, elrendezzük rajta a csirkedarabokat.
- Befedjük a paradicsomkarikákkal, a maradék póréval és burgonyával, meghintjük a petrezselyemmel, végül tetejére kenjük a maradék vajat vagy margarint, és ráöntjük a húslevest.
- Alufóliával szorosan lefedjük a tálat és kb. egy órán át pároljuk benne a rakottast.
- Levesszük a fóliát, tetejére reszeljük a sajtot, meglocsoljuk a tejszínnel, és addig sütjük tovább, amíg a levét jócskán elfővi, a sajt pedig a tetejére pirul. Tálalás előtt kb. 10 percig pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7572
- Feltöltés dátuma: 2012. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sz. Ági
49 recept
Egy réges régi Nők Lapjából vágtam ki még régen. Nagyon finom étel.