Nosalty Logó

Rakott csirkecomb Mercedes konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Rakott csirkecomb Mercedes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 924 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3696 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 924 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5522.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2099 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1594 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3696 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni.
  2. A combot befűszerezzük, majd a 3 ek olajon, közepesnél kisebb lángon, fedő alatt kb 30 perc alatt megsütjük. Ezalatt többször forgassuk meg a húst, hogy egyenletesen piruljon mindegyik oldala.
  3. A rizst megfőzzük a tetszőleges zöldségekkel.
  4. Egy jénait kivajazunk, majd a meghámozott, karikára vágott krumpli egyik felét belerakosgatjuk, megsózzuk, majd erre jön a rizsnek a fele, erre a csirkecombok, majd a rizs másik fele. Minden réteg közé tegyünk egy-egy evőkanállal a comb sütésekor visszamaradt olajból, majd erre a maradék krumpli, só.
  5. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, ezzel fejezzük be a rétegelést.
  6. Előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17097
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Ajánló

A házilag eltett kovászos uborkámmal fogyasztottuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mercedes 302 recept

Csirkecomb Anyós módra. Lehet hogy egyes embereknek már a neve sem szimpatikus, de nekem konkrétan semmi bajom sincs az Anyósommal, sőt egyenesen szeretem. Na mindenesetre ez egy jó recept, úgyhogy tegyük félre a rossz érzést, és nyugodt szívvel készítsük el, ha szeretjük a rakott ételeket:)

Hozzászólások

Évi baba

Szia! Köszönöm a receptet! Egyik nem tudom mit f?zzek napon, elfogom készíteni.:) Üdv Évi baba

Mercedes

Kedves Évi baba!Nagyon szivesen.Remélem elnyeri tetszésedet:)Üdv:Mercedes

Éva-Anyóca

Kedves Mercedesz! Nagyon köszönöm, guszta a látvány, a recept mindent bele és nagyon jó, ami benne van illetve hozzá van, finom, jöhet, ki szeretném próbálni, megírom, hogy hogy sikerült, nagyon tetszik. Szép hétvégét kívánok, és máskor is ,ha van ilyen hasonló anyós-recid ,jöhet - az nagyon jó, ha a kapcsolatotok jó! Nagyon meg kell becsülni az ilyet, tudom.:-o Éva-Anyóca

Mercedes

Kedves Éva.Anyóca!Bizony jo,ha nincs a családban ellenségeskedés,tudom,hogy ez ritka,de szerencsére nálunk igy van,mindenki szeret mindenkit:)Igyekszem a többi recepttel kapcsolatban.Szép napot kivánok Neked!Ès várom a beszámolot:)

Éva-Anyóca

Kedves Mercedes! Igazad van, manapság egyszer?en " kell" a jó hangulatot fenntartani, nem er?szakolva, nem úgy nem jó, de saját és családtagunk jóléte, egészségi és érzelmi szinten is értem, ezek miatt, - de ugyanakkor értelmetlen is vitázni, rosszban lenni, harcias állapotokat fenntartani. :-o Köszönöm, a kedvességed, hogy ha lesz anyósos reci, küldöd, ezt a csodás ételt, mihelyst elkészítettem, beszámolok, hogy sikerült, megígérem.:-O Szép nyaralós nyárias hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Mercedes

Várom a beszámolót:)Jól beleéreztél Hétfön megyünk nyaralni:)Nektek is szép hétvégét kivánok!

Éva-Anyóca

Kedves Mercedes! Akkor ezerrel nagyon jó id?t kívánok, hogy tudjatok fürdeni, napozni, természetesen ha szeretitek kirándulni, szétnézni azon a helyen, ahol nyaraltok! Jó pihenést és feltölt?dést kívánok! :-O Éva-Anyóca

Mercedes

Köszönöm szépen,ahova most megyünk ott mindig jó idö van(Nem Magyarország),legalább emiatt nem kell aggódni:)Csak nehogy megint kijöjjön az erös naptól a napallergiám:O

Éva-Anyóca

Kedves Mercedes! Akkor arra vigyázzál, el?re fel kell készülni rá, biztos már úgyis tudod, hogy hogyan. Jó pihenést, nyaralást kívánok.:-O Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek