r
Nosalty Logó

Békebeli orosz krémtorta

Dacota
Békebeli orosz krémtorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

410
Kalória
12.3g
Fehérje
28.6g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
66.5g
Víz
311.7g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5153 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1602 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.2 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    664.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    2118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3030 micro
Összesen 4108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral habosra-krémesre keverjük, amíg kicsit kifehéredik.
  4. A lisztet a sütőporral együtt a fokozatosan a tojásfehérjéhez keverjük, felváltva a cukros sárgájával. Lukas fakanállal óvatosan összekeverjük.
  5. Egy 23 centis tortaforma oldalát kivajazzuk, az aljába sütőpapírt vágunk. Beleöntjük a piskótaalapot, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt! Utána viszont figyeljük, tűpróbával ellenőrizzük, készen van-e.
  6. Ha kész, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából. Legalább másfél órát pihentetjük, mielőtt felvágjuk, de előző este is elkészíthetjük.
  7. Ha kihűlt, keresztben négybe vágjuk. Ha ez nem az erősségünk, akkor négy adagban is megsüthetjük a piskótát, de így macerásabb.

A krémhez

  1. A tejszínt előző este felforraljuk, majd ha kihűlt, hűtőben éjszakáztatjuk. (Emiatt jó kemény lesz azután is, hogy felvertük, és nincs szükség habfixálóra). A sárgákat habosra-keményre keverjük a cukorral (mixerrel).
  2. Hozzáadjuk a tejet, a vaníliai kikapart magjait, a keményítőt, és kis lángon folyamatosan kevergetve krémet főzünk belőle. Ne forraljuk fel, mert kicsapódik a tojás, és úgy nem guszta.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a rumot és teljesen kihűtjük.
  4. Ha kihűlt, a zselatint feloldjuk egy fél dl meleg vízben. A hűtőből elővesszük a tejszínt, és keményre verjük. Ha kész, kiveszünk belőle decinyi habot. A többit óvatosan összeforgatjuk a kihűlt krémmel és a zselatinnal. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze nagyon. Ha van időnk, tegyük a hűtőbe egy fél órára. Így könnyebb vele dolgozni, de nem kötelező.
  5. Elővesszük a négybe vágott piskótát. Az alsó réteget megkenjük a krémmel, rászórunk némi mazsolát, majd lefedjük a következő réteggel. Így teszünk a többi réteggel is. Ügyeljünk arra, hogy maradjon elég a torta bevonására!
  6. A maradék krémet habkártyával felvisszük a tortára. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük (de minél tovább áll, annál jobb).

A díszítéshez

  1. Az oldalára vigyük fel a mandulaforgácsot, tálalás előtt pedig habzsákba töltött maradék habbal nyomjunk kis díszeket a torta tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Igazi pesti klasszikus, a '30-as évek sztárja! További történet a blogon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek