Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta Gabimamitól

Orosz krémtorta Gabimamitól
Orosz krémtorta Gabimamitól
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötletemként készítettem el, nem első alkalommal, csak eddig nem írtam le sosem, azért nem tettem fel.

Meg nem is minden hétvégés, csak alkalmi tortának készítem. De nagyon ízlett családom apraja-nagyjának, még egy szomszéd is kóstolta, és azt mondta, Gabikám, ez isteni finom..

Csupán ennyi..

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Tortába

Tetejére

Díszítés

ajánlat

Nem olcsó, de születésnapra, bármilyen ünnepi alkalomra tudom ajánlani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat cukorral fehéredésig gépi keverővel kikeverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, ezzel még 2 percig jól elkeverjük, majd a lisztet adagonként hozzákeverjük. Három egyforma kerek pizzasütőlapot sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen elosztjuk a masszánkat. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, és kissé hűlni hagyjuk, majd gyúródeszkára borítva lehúzzuk a sütőpapírt, visszafordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, mindegyik lappal így járunk el.
  2. Közben a pudingport cukorral, tejjel simára keverve sűrűre főzzük, és félretesszük hűlni.
  3. Majd a margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük simára.
  4. Ezután a habtejszínt 1 habfixálóval kemény habbá verjük, és 4 evőkanálnyit a krémbe óvatosan belekeverünk.
  5. Egy kerek tálcára teszünk egy piskótalapot, megkenjük a krém felével, áztatott fele mazsolával megszórjuk, erre tesszük a következő lapot, és krémmel megkenjük, majd ismét megszórjuk maradék mazsolával, erre a 3. lapot tesszük, és a maradék aromával megkenjük.
  6. A marcipán masszánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy teljesen bevonjuk vele a tortát.
  7. Végül a tejszínhabbal körben egyenletesen megkenjük, majd tetejét is, és tortadíszítő zacsiba teszünk habot, azzal is díszítjük.
  8. Majd oldalára 3 cm-ként cukorgolyókat nyomkodunk, a maradékot tetejére egyenletesen elosztjuk, ezután a színes csokireszelékkel megszórjuk, és csokicsillagokkal díszítjük, majd marcipán színes kis virágokat 5 cm távolságra tesszük, erre a marcipán figurákat helyezzük, és hideg helyen, egy éjszakát állni hagyjuk.
  9. Jó tippként tudom ajánlani, hogy a díszítést másnapra hagyjuk, és utána 1 órára hideg helyre tesszük, és szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x23 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

orosz krémtorta marcipán díszítéssel, orosz krémtorta vaníliás pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

568
tojás 5 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
víz 3 ek
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 4 ek
cukor 6 ek
tej 6 dl
mazsola 10 dkg
rumaroma 30 ml
növényi habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
marcipán 25 dkg
cukorgyöngy 2 ek
csokoládéforgács 2 ek
csokoládéforgács 50 g
marcipán 10 g
marcipán 20 dkg