r
Nosalty Logó

Bejgli 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bejgli 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 10786 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Összesen 380 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    523.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    295 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16852.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    5271 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1814 mg
  • Foszfor
    5014 mg
  • Nátrium
    4196 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1352.8 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 10786 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, úgy, hogy a tejet lassan adagolva adjuk a tésztához.
  2. Az összegyúrt tésztát kb. 1 órán át pihentetjük meleg helyen.
  3. 4 cipót formálunk belőle és kb. 3 mm vastagra kinyújtuk mindegyiket.
  4. Máktöltelék elkészítése: Feltesszük a cukrot és a vizet sziruppá főni, majd leforrázzuk vele a mákot. Végül beletesszük a többi hozzávalót.
  5. Diótöltelék elkészitése: A diót leforrázzuk a vízzel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összefőzzük. Ez kb. 10 perc.
  6. A már kihűlt tölteléket szépen rákenjük, és szorosan feltekerjük.
  7. Megkenjük a tetejét tojással, és közepesen előmelegített sütőbe (170 fok) tesszük, 40-45 percre.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 203798
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 31.

Receptkategóriák

Enélkül a desszert nélkül egyszerűen nincs karácsony. Nekem nem vált be a régi recept, amiben kitesszük a hidegre, aztán megint be, vagy hogy is van:) Szanaszét repedt, bár ez is megrepedt, de hát ez van, végtére is nem profi cukrászok vagyunk. Az íze tökéletes! Ez egy elég egyszerű recept, így a kezdőknek is szerezhetünk egy kis sikerélményt.

Hozzászólások (21)

xandika

Szia! Külföldön vagyok és a receptes könyvem otthon és ugy ennék egy jo kis bejglit,még ha nincs karácsony akkor is,és fejb?l nem emlékeztem a receptre,ezért keresgéltem itt.Ez a recept van meg nekem is és hiába egyszer?,de a legjobb:)))A férjem annak idején (kb.20 éve) mikor el?ször sütöttem ennek a receptnek megfelel?en azt mondta,pont olyan mint amit az anyukája szokott sütni.Én több receptet kipróbáltam az elmult évek allatt és mindig is ez izlett a legjobban a családnak.Köszönet,hogy feltetted,így távol az otthontól is fogok jo kis bejglit enni. Kellemes napot kívánok!!! Üdv:Xandika

Törölt felhasználó

:) Szeretek ilyeneket hallani...nagyon jól esik. Az én férjem is igy van ezzel a recepttel. Nagyon jó étvágyat nektek hozzá.

Törölt felhasználó

:) Szeretek ilyeneket hallani...nagyon jól esik. Az én férjem is igy van ezzel a recepttel. Nagyon jó étvágyat nektek hozzá.

Törölt felhasználó

Szia! A diót milyen formában kell alkalmazni töltelékként?Darálva,vagy dióbélként? Köszi,Icu

Törölt felhasználó

Szia! Érdekl?dnék, hogy mekkorára nyújtod, azaz mekkora tepsbe teszed a 4 töltött és feltekert bejglit? Köszi: Nóri

bildóka

Szia! Elkészítettem, most van a süt?ben, kíváncsi leszek milyen lesz. Most még jónak t?nik. Köszi a receptet. Icu! a dió darálva kell bele.

Törölt felhasználó

Pontosan a méretet nem tudom, probáltam 3mm-re a 4cipot kinyujtani.

Tmea

Szerinted miért van az, hogy a mákos mindig szétreped?

Törölt felhasználó

Na ez egy jo kerdes :) Nekem is iden a makos repedt ki, ugyanugy mint tavaly. Pedig mar a tojasfeherjevel valo lekenesi technikat is kiprobaltam. Hiaba:(

Tmea

Akkor ezügyben szerteágazóbb nyomozást kell folytatni...:-)) Majd beszámolok, ha jutok valamire...:-)) Szeretetteljes Ünnepet kívánok! Tímea

Törölt felhasználó

Sziasztok, a teszta azert reped szet,mert "marvanyosan" kell kenni...legalabb is en igy hallottam. tojas sarga ,majd 1/2 ora pihenes,aztan feherje...es akkor nem reped...igaz en meg nem probaltam,csak a nagyitol hallottam....ja es magasabb fokon 190 kell kezdeni kb.10 percig ,utana mersekelni 175 fokra....allitolag ez is nagyon fontos MINDEN kelt tesztanal. Remelem segitett! Azert irjatok vissza legyszi,aki kiprobalta ennek alapjan,hogy sikerult-e. Szep napot mindenkinek!

Törölt felhasználó

Az 1800-as (!) években született nagymamám szakácsn? volt az uraságnál. T?le sok mindent megtanultam, így azt is, hogy mikor reped a beigli... Azt mondta, ha sok a cukor a mákon, akkor az vizet enged, a beigli felreped. Tehát a mákot ne forrázzuk le, mert vizes-folyós-sz?rke lesz a massza... ? úgy készítette (és én is) : kinyújtjuk a tésztát, száraz cukrosmákkal meghinteni, feltekerni, lekenni, sütni és ami lényeges ez esetben (!!!!), amikor megsült, bevizezett-kifacsart konyharuhába kell göngyölni a kalácsot. Meglátod, a forró kalácstól a nedves konyharuha er?sen g?zölni fog, szeletelésig maradhat így, hisz a nevesség elpárolog. Fantasztikusan puha, könnyen szeletelhet? lesz a kalács. A töltelék így nem szürke-mák, hanem sötét, nagyon sötét mák. Az igazi beigliben az a fincsi, ha a töltelék "vastagabb, mint a tészta...

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sajna kipróbáltam a kenési technikát,és egy nagyon kemény bevonatú,száraz tészta lett:(A bevonat szerintem a tojássárgája miatt,ezzel tuti nem szabad kenni,a tészta pedig azért lett kemény,mert ebb?l az alapanyag mennyiségb?l nem jön ki 4 rúd ha normális vastagságra van nyújtva.Ne haragudjatok ha nem tudok jót mondani,de gondoltam megírom mit tapasztaltam hogy mások ne essenek ebbe a hibába. Kedves Eri! Azért köszönöm a receptet,nem bántani akartalak,de sajna nekem ez így nem jött be:(( Viszont nem repedt szét a kenési technikának köszönhet?en,de inkább repedjen mint kemény legyen:) Szép napot,jó sütögetést mindenkinek!

Törölt felhasználó

Szia ! Azt szeretném kérdezni , hogy az éleszt?t nem kell felfuttatni ? Köszi : Anna

majornejulika

Sziasztok! Meg sütöttem a Bejglit. Nagyon finom lett. Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! Üdv:Julika https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=0e8102195e&view=att&th=1345ccab63b54206&attid=0.0&disp=inline&zw

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.