r
Nosalty Logó

Becsinált leves rizsbetéttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krityó
Becsinált leves rizsbetéttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 421 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 421 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3067 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 57 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkeaprólékot megpucoljuk, megmossuk (én 4 db szárnyából, 6 db májból, a májakhoz tartozó szívekből, 10 db zúzából és 4 db nyakából csináltam). A szárnyakat kettőbe, a zúzákat félbevágjuk, a májat lehártyázzuk, és a szívét levágjuk róla. Ha ezzel kész vagyunk, felesszük főni, mintha húslevest készítenénk.
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A sárgarépát és a petrezselyem gyökeret felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk, a hagymát egészben hagyjuk. Ha a leves forr, leszedjük róla szűrővel a habot, ízesítjük ételízesítővel, egészborssal, petrezselyemmel, majd halkítunk a hőfokon, és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a hagymát, majd együtt főzzük.
  3. Ha már minden megfőtt, tekerjük feljebb a hőfokot, hogy egy kicsit forrjon, és adjuk hozzá a 2 ek rizst.
  4. Miközben a rizs fő, a következőképp elkészítjük a rántást: kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, éppen hogy csak egy kis színe legyen, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a fokhagyma granulátumot és a pirospaprikát.
  5. Ha a rizs is megfőtt, akkor a forró leves levéből apránként a rántáshoz merünk (közben kevergetjük, hogy ne csomósodjon be), mindaddig, amíg folyékony masszát nem kapunk, majd folyamatosan a leveshez adjuk sűrű kevergetés közben. Rottyantunk rajta egyet, és már tálalható is!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 46815
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Becsinált leves rizsbetéttel
Krityó 31 recept

Valamelyik nap a számban éreztem a leves ízét, amolyan gyerekkori emlékként... azonnal felhívtam anyukámat, elmondtam neki, hogy volt egy leves, ami olyan finom volt... volt benne csirke... meg rizs is... de nem jut eszembe a neve... Erre ő: - Hát ez a becsinált leves! Ne mondd kislányom, hogy még nem csináltál ilyet! Hát még nem... azonnal elkértem tőle a receptet, és másnap meg is csináltam. A férjem szerint nagyon finom, bár kérte, hogy ha lehet, legközelebb csak máj, szív és zúza legyen benne. Kérdezte is, hogy eddig miért nem csináltam ilyet... Sokan nem is gondolják át, mekkora ajándék, hogy van egy ANYU, akit fel lehet hívni, ha épp egy receptre van szükség...vagy akár egy kedves szóra.... pedig az... én már csak tudom....

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Óó de aranyos a story!:)) Az ANYU...:))) Egyet értek Veled! Üdv: Mrs Smith

Krityó

:)...bizony...az els? töltött káposztámat is közösen vezényelték le a mamámmal telefonon. Mind a ketten sokat segítettek nekem... és remélem ez még sokáig így is lesz! Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Úgy is legyen bizony!:)) Szép hétvégét: Mrs Smith

Krityó

Köszi! Viszont kívánom Nektek is! Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

a meleg rantast mindig kicsi hideg vizzel kell felengedni es ugy a leveshez onteni.

Krityó

Ezt már én is hallottam egy f?z?m?sorban... de nem ugrik akkor össze? Nem csomósodik be?

Törölt felhasználó

Én mindig úgy rántom be az ételeket, hogy pl. a levest lehúzom a t?zr?l, és a rántás alatt is elzárom a gázt. Amikor egy kicsit visszah?lt a rántás, habver?vel egy kis hideg vízzel elkeverem, aztán mehet bele a leves / f?zelék leve, és habver?vel keverem közben. Így öntöm a nem forrásban lév? ételhez, jól elkeverem, aztán mehet vissza a t?zre ;-) Habarás: ugyanúgy lehúzom az ételt a t?zr?l, hogy ne forrjon. Kikeverem a tejfült a liszttel, egy kis hideg víz + habver?, aztán az étel levével melegítem és higítom. Beleöntöm az ételbe, jól elkeverem, és mehet vissza a t?zre. Még nem csináltam csomós ételt így soha ;-) Üdv: Vasti

Törölt felhasználó

.... ja, ezt az ígéretes becsinált levest éppen most f?zöm: várom már, hogy lekészüljön ;-))) Remélem, a kislányaimnak is ízleni fog - oviszünet van, én vagyok a szakács ;-)

Krityó

ennyi jó tanács... esküszöm, ha legközelebb berántok vagy habarok megfogadom az ötletet! Jó pap holtig tanul :) Remélem sikert aratott a leves ;) Üdv: Kriszti

Krityó

ennyi jó tanács... esküszöm, ha legközelebb berántok vagy habarok megfogadom az ötletet! Jó pap holtig tanul :) Remélem sikert aratott a leves ;) Üdv: Kriszti

Krityó

mostanában mindig sikerül 2x elküldenem a hozzászólásaimat... :D

Törölt felhasználó

Elfelejtettem visszajelezni: ISTENI lett a leves :-)))) A feleségem teljesen elájult t?le. A hétvégén szülinapi vendégség lesz nálunk: naná, hogy nekik is ilyen levest f?zök ;-) Köszönet a receptért, tényleg a nagymama szokott ilyen ízvilágú csirke becsináltat f?zi, csak már elfelejt?dött a dolog...

Krityó

Szia Vasti! Bocsáss meg, hogy most válaszolok, de ma jöttem haza a kórházból (fránya vakbél). Örülök, hogy felidézhettem ez a receptet... azóta nálunk is nagy favorit, viszont csak zúzát, májat és szívet rakok már csak bele, mert a párom szerint így gyorsabban lehet enni :D. További jó sütés-f?zést! Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nálunk is ez lesz ma a menü. Hasonlóan készül, csak a sorrend más egy picit. Az apróra vágott hagymát és a leveszöldséget zsiradékon (tyúkzsír a legtutibb) megpirítom, meghintem liszttel, picit még pirítom. Utána bele a felaprított hús, még pirul egy kicsit, majd felengedem vízzel, ízesítem és puhára f?zöm. A f?szerezés hasonló, kerül bele még babérlevél és a végén a habarás után citromlével vagy ecettel savanyítom egy kicsit. A rizses betétet még nem próbáltam soha, de most teszek bele azt is. Köszi a tippet Krityó. Üdv, frukk

Krityó

Szia Frukk! Örülök, hogy segíthettem. Remélem fincsi lett! :) És én is köszönöm az 5letet! Tuti, hogy ezt a variációt is ki fogom próbálni. Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Szülinap és névnap volt nálunk most hétvégén, így én is megcsináltam ezt a levest! Nagyon jól sikerült!! Mindenkinek nagyon ízlett, igaz én tésztával csináltam és nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet!

Krityó

Szia Timi! Köszönöm, hogy kipróbáltad ezt a levest :) Örülök, hogy ízlett! Szép napot! Kriszti

Címlapról ajánljuk

További cikkek