Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bébi spárga sütőben

Bébi spárga sütőben
Bébi spárga sütőben
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárgát általában blansírozva szokás elkészíteni, ám megsütve, olyan ízvilággal találkozunk, hogy többé biztosan nem a forró vizes fürdőt választjuk neki. Természetesen normál méretű spárgával is dolgozhatunk, csak ez esetben számoljunk a sütési idő növekedésével.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeverésen. A spárgákat megtisztítjuk (megmossuk, majd a csúcs alatti részen hajszálvékonyan lehúzzuk a héjat).
  2. A megtisztított spárgákat kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét szelet bacont félbevágjuk, a bébi spárgát ötösével összefogjuk és betekerjük egy-egy (fél szelet) baconnel.
  3. Alufóliával vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük a spárgakötegeket és meglocsoljuk az olvasztott vaj és a barnacukor keverékével. Így megy a sütőbe 13 percre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 923
elküldve: 3
receptkönyvben: 284
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Sült spárga

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2014-05-30 14:58

Először csináltam spárgát, mert én is féltem, hogy fás lesz. Nagyon finom volt, natur szelettel, és citromos joghurttal, ahogy itt valakitől olvastam. Ez fehér volt. A zöld spárgával is ugyanígy kell bánni?

systemd
shadow / systemd Wed, 2011-05-25 21:00

A recepted elolvasása előtt találtam ki majdnem ugyanezt: Zöld spárgából készítettem, a sütés előtt 5 percig főztem sós, libazsíros vízben. Annyira jó lett, hogy harmadik napja ezt készítem vacsorára. Ígérem, rápróbálok a bébi spárgás receptedre is.

tenger
tenger / tenger Sat, 2011-05-21 14:35

Megcsináltam, natúr csirkemell (alig fogyott belőle :-) ) és citromos joghurtmártás került mellé.

Nagyon finom!!! Köszönöm a receptet!!:-)

padrienne
padrienne Sun, 2011-05-08 19:04

még soha nem csináltam spárgát, most sül a te recepted alapján sima fehér spárgából rügy alatti részt krumpli pucolóval pillanatok alatt le lehet hámozni a végéből kb 2 cm darabokat vágtm le. a cslád minden tagja várja a végeredményt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-03 14:59

Szia!
Életem első spárgája, nagyon féltem tőle, mert sok helyről hallottam, hogy nehogy fás legyen a spárga, mert az nem jó, de nagyon fini lett. Lehet, hogy recepttől is függ, mert ez szupi. De sajna nekem se volt itthon baconöm, így én füstölt szalonnával helyettesítettem, jó lett ezzel is.:-)
Még egyszer köszi a fini receptet!!!
Timi

reza50
reza50 Mon, 2010-05-10 15:03

Szervusz! Soha nem készítettem spárgából ételt - pedig 41 éve van fakanál a kezemben. Az ötletet tőled vettem!!!! Sajnos nem volt otthon baconom, így lecsókolbászt - hosszában szeletelve - tettem a spárgák tetejére. Nagyon finom lett és sok időt spóroltam.
Köszi: Zia

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-05-08 21:58

Szia Petra!Elkészítettem a spárgádat,nagyon jó lett.De a tisztítása...az nem egyszerű.Nincs erre valami trükk hogy gyorsabban menjen?Pl forró víz vagy valami más...Üdvözlettel:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-05-07 21:58

Kedves Petra!Holnap spárganap lesz,nem szoktam spárgát készíteni de most kipróbálom.Üdv:Bogi

mignon
Mignon / mignon Mon, 2009-05-18 23:27

Nem is gondoltam volna, hogy a spárga ilyen finom is tud lenni!
Megbarátkoztam vele, köszönet érte!!

143
fehér spárga 20 db
bacon 2 szelet
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 20 g
barna cukor 1 teáskanál