r
Nosalty Logó

Bébi spárga sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Bébi spárga sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 563 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 141 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6958 micro
Összesen 563 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeverésen. A spárgákat megtisztítjuk (megmossuk, majd a csúcs alatti részen hajszálvékonyan lehúzzuk a héjat).
  2. A megtisztított spárgákat kevés olívaolajba forgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét szelet bacont félbevágjuk, a bébi spárgát ötösével összefogjuk és betekerjük egy-egy (fél szelet) baconnel.
  3. Alufóliával vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük a spárgakötegeket és meglocsoljuk az olvasztott vaj és a barnacukor keverékével. Így megy a sütőbe 13 percre.
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28549
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A spárgát általában blansírozva szokás elkészíteni, ám megsütve, olyan ízvilággal találkozunk, hogy többé biztosan nem a forró vizes fürdőt választjuk neki. Természetesen normál méretű spárgával is dolgozhatunk, csak ez esetben számoljunk a sütési idő növekedésével.

Hozzászólások

Mignon

Nem is gondoltam volna, hogy a spárga ilyen finom is tud lenni! Megbarátkoztam vele, köszönet érte!!

Petra

:-))

Redy

Kiki kapros lazacfiléje (http://www.nosalty.hu/zoldcitromban_pacolt_kapros_lazacfile_recept_3210) mellé készítettem. Én friss zöldspárgából csináltam, a szárából jócskán levágtam, és kicsit tovább sütöttem tényleg, de mondhatom remek volt! Köszi Petra a receptet! Edit

Törölt felhasználó

Kedves Petra!Holnap spárganap lesz,nem szoktam spárgát készíteni de most kipróbálom.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Szia Petra!Elkészítettem a spárgádat,nagyon jó lett.De a tisztítása...az nem egyszer?.Nincs erre valami trükk hogy gyorsabban menjen?Pl forró víz vagy valami más...Üdvözlettel:Bogi

Törölt felhasználó

Szervusz! Soha nem készítettem spárgából ételt - pedig 41 éve van fakanál a kezemben. Az ötletet t?led vettem!!!! Sajnos nem volt otthon baconom, így lecsókolbászt - hosszában szeletelve - tettem a spárgák tetejére. Nagyon finom lett és sok id?t spóroltam. Köszi: Zia

Törölt felhasználó

Szia! Életem els? spárgája, nagyon féltem t?le, mert sok helyr?l hallottam, hogy nehogy fás legyen a spárga, mert az nem jó, de nagyon fini lett. Lehet, hogy receptt?l is függ, mert ez szupi. De sajna nekem se volt itthon baconöm, így én füstölt szalonnával helyettesítettem, jó lett ezzel is.:-) Még egyszer köszi a fini receptet!!! Timi

padrienne

még soha nem csináltam spárgát, most sül a te recepted alapján sima fehér spárgából rügy alatti részt krumpli pucolóval pillanatok alatt le lehet hámozni a végéb?l kb 2 cm darabokat vágtm le. a cslád minden tagja várja a végeredményt.

tenger

Megcsináltam, natúr csirkemell (alig fogyott bel?le :-) ) és citromos joghurtmártás került mellé. Nagyon finom!!! Köszönöm a receptet!!:-)

shadow

A recepted elolvasása el?tt találtam ki majdnem ugyanezt: Zöld spárgából készítettem, a sütés el?tt 5 percig f?ztem sós, libazsíros vízben. Annyira jó lett, hogy harmadik napja ezt készítem vacsorára. Ígérem, rápróbálok a bébi spárgás receptedre is.

Törölt felhasználó

Köszi szépen a receptet!

vmzsuzsa

El?ször csináltam spárgát, mert én is féltem, hogy fás lesz. Nagyon finom volt, natur szelettel, és citromos joghurttal, ahogy itt valakit?l olvastam. Ez fehér volt. A zöld spárgával is ugyanígy kell bánni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.