r
Nosalty Logó

BBC csirkés-pórés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
BBC csirkés-pórés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vajas tésztához

A kenéshez

A besamelhez

A töltelékhez

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vajas tésztához

A kenéshez

A besamelhez

A töltelékhez

Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A vajas tésztához

A kenéshez

A besamelhez

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5091.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3826 micro
Összesen 4168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A vajas tésztához

A kenéshez

A besamelhez

A töltelékhez

Elkészítés

A vajas tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy csipet sóval tálba szitáljuk, majd összemorzsoljuk akis kockákra vágott, szobahőmérsékletűzsiradékkal.
  2. Nagyon kis adagokban vizet adunk hozzá, és egy spatulával elkeverjük, hogy gyúrható legyen. Vigyázzunk, nehogy túl sok legyen a víz, mert akkor nagyonösszeáll, megkeményedik a tészta. Ha viszont túl kevés, morzsálódni fog.
  3. Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a tésztát, picit kilapítjuk, hogy gyorsabban hűljön, és fóliába csomagolva legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
  4. A szokásos módon elkészítjük a besamelt: olvasztott vajon megpirítjuk a lisztet, skézi habverővel erőteljesenkeverve, apránként hozzáadjuk a tejet. Leveskockával, mustárral ízesítjük, tejszínnel krémesítjük, picit besűrítjük, majd félretesszük.
  5. Előkészülünk a töltelékhez: 2 centis kockákra vágjuk a húst, nagyobb darabokra az almát, s apró kockákra a bacont. A póréhagymákat felkarikázzuk, s egy tál hideg vízben átöblítjük őket.
  6. Előmelegítünk egy serpenyőt, s mikor forró, beledobjuk a hagymát (a víz miatt nem kozmál oda). Hozzáadjuk a margarint is.
  7. A serpenyőbe tesszük az almát is, és pár percig együtt pirítjuk őket.
  8. Ekkor kerül melléjük a bacon, illetve a hús. Addig kevergetjük, míg a csirke kb. 2/3 készre fő (~10 perc).
  9. A tölteléket a piteformába kanalazzuk, és tárkonnyal, illetve borssal megszórjuk. A bacon gondoskodik a sózásról, extrára nincs szükség. Mikor kicsit kihűlt, ráöntjük a besamelt is.
  10. Elővesszük a tésztát a hűtőből, s lisztezett deszkán a formánál nagyobbra nyújtjuk. A sodrófára tekerve a forma fölé helyezzük, ráterítjük, körbevágjuk, és megkenjük a felvert, sózott tojással.
  11. A maradék tésztából keretet és dekorációt készítünk rá (hagyományosan levél, de bármi lehet), újra átkenjük a tojással, a tetejét picit kilyukasztjuk, és 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Az elővigyázatosság kedvéért nem árt alá helyezni egy tepsit, mert kifolyhat a töltelék.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35984
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Ajánló

A tészta zsiradéka lehet zsír és vaj keveréke vagy teljes egészében vaj. Ugyan nagy margarin-párti vagyok, ez esetben az semmiképp nem használható. Az eredeti recept szaftossága miatt csirkecombot ajánl, én mellel készítettem, mert az volt itthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Nézelődtem a BBC videóreceptes oldalán, ott bukkantam erre a receptre. A szakács hölgyet Lesley Waters-nek hívják, sosem hallottam róla, de szimpatikus : ) A videó itt található, angolul nem tudóknak is segíthet, ha megnézik. Egyébként nem kell aggódni, ha pár dolog máshogy fest otthoni prezentációban. A besamelt a videó alatt megadott recept szerint készítettem, nagyon finom lett, de a képen láthatónál sokkal sárgább (hála a leveskockának). Ezen kívül én beleestem a sok víz hibájába, így nagyot küzdöttem a tésztával, mire sikerült kinyújtani. Az omlós vajas tésztából falatozó család arckifejezése viszont bebizonyította, hogy megérte a fáradtságot. Jann csak egy részt nem volt hajlandó sehogy sem lenyelni: ragaszkodott hozzá, hogy a kiskutya életét kíméljük meg : )

Hozzávalók

A vajas tésztához

A kenéshez

A besamelhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek