r
Nosalty Logó

Bazsalikomos sajtkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Bazsalikomos sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 783 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3128 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 783 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9273.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    3426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    3852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 3128 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. Ha felolvadt, beleszórjuka lisztet, és elkeverjük. Majd hozzáöntjüka tejet, tejszínt, vizet. Felforraljuk.
  2. Amíg felforr, lereszeljüka sajtokat, de közben figyelni kell a tejes-vajat keverékre, néha-néha meg kell keverni.
  3. Ha felforrt, a sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk, a rokfort sajtot apró kockákra vágva hozzáadjuk. Közepes fokozatra vesszük, hozzáadjuk a borsot, aszerecsendió virágot és a felaprított bazsalikomot. Néhány kevergetés után, ha a sajtok felolvadtak, tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 50897
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Ajánló

Feltét nélkül is tökéletes, de ha szeretnénk feldobni, szórjuk meg pirított zsemlekockákkal vagy pirított tökmaggal. Ha sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá tejet, mert ez sajttípus függő, hogy mennyire sűríti be a levest. De ha sűrűn szeretjük, egye fene, úgy is isteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bazsalikomos sajtkrémleves
dorcus89 81 recept

Igazi tömény sajtcsoda. Én abszolút sajtmániás vagyok, bárhol-bármikor és bármilyen formában-fajtában jöhetnek a sajtok. Egy ilyen sajtimádónak, mint amilyen én vagyok, ez a sajtleves maga a megkoronázása a sajtoknak. Hihetetlenül gyorsan kész van, és egy kezdő is elkészítheti, mert pofonegyszerű. Igazi tömény sajtcsoda. Igaz, hogy a sajtok nem olcsóak, de akár száraz, megmaradt sajtvégeket is beledobálhatunk, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Bármilyen fajta sajtot rakhatunk bele, kísérletezzünk, az a lényeg, hogy legalább 3-4 féle sajt legyen benne. A másik dolog amiért ennyire rajongok ezért a receptért az az, hogy hétköznap is és akár ünnepkor is megállja a helyét. Egy családi vasárnapot épp úgy feldob, mint amennyire helytáll a karácsonyi asztalon.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

helló :) hova lett a bazsalikom ??

dorcus89

Köszi az észrevételt. Utolsóként kell hozzáadni. Javítom :)

Kittusca

Szia! Én szárított bazsalikommal készítettem, de az a 2-3 ev?kanál elég sok. B?ven elég be eggyel, különben csak a bazsalikom ízt érezni benne. Köszönöm a receptet!

Melinda85

Elkészítettem, fantasztikus, sajtmérgezést kaptunk. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek