r
Nosalty Logó

Bazsalikomos sajtkrémleves

dorcus89
Bazsalikomos sajtkrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

783
Kalória
32.9g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
142.3g
Víz
170.3g
Koleszterin
351.8mg
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 783 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.5 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9273.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    3426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    3852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    569.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 3128 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. Ha felolvadt, beleszórjuka lisztet, és elkeverjük. Majd hozzáöntjüka tejet, tejszínt, vizet. Felforraljuk.
  2. Amíg felforr, lereszeljüka sajtokat, de közben figyelni kell a tejes-vajat keverékre, néha-néha meg kell keverni.
  3. Ha felforrt, a sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk, a rokfort sajtot apró kockákra vágva hozzáadjuk. Közepes fokozatra vesszük, hozzáadjuk a borsot, aszerecsendió virágot és a felaprított bazsalikomot. Néhány kevergetés után, ha a sajtok felolvadtak, tálalhatunk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Igazi tömény sajtcsoda. Én abszolút sajtmániás vagyok, bárhol-bármikor és bármilyen formában-fajtában jöhetnek a sajtok. Egy ilyen sajtimádónak, mint amilyen én vagyok, ez a sajtleves maga a megkoronázása a sajtoknak. Hihetetlenül gyorsan kész van, és egy kezdő is elkészítheti, mert pofonegyszerű. Igazi tömény sajtcsoda. Igaz, hogy a sajtok nem olcsóak, de akár száraz, megmaradt sajtvégeket is beledobálhatunk, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Bármilyen fajta sajtot rakhatunk bele, kísérletezzünk, az a lényeg, hogy legalább 3-4 féle sajt legyen benne. A másik dolog amiért ennyire rajongok ezért a receptért az az, hogy hétköznap is és akár ünnepkor is megállja a helyét. Egy családi vasárnapot épp úgy feldob, mint amennyire helytáll a karácsonyi asztalon.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek