r
Nosalty Logó

Tömlős krémsajtleves kurkumával

Jersey Dia
Tömlős krémsajtleves kurkumával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

272
Kalória
13.1g
Fehérje
15.2g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
174.5g
Víz
20.5g
Koleszterin
45mg
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6374.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1821 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    4137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1046.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni, és beledobjuka leveskockákat.
  2. Egy bögrében simára keverjüka keményítőt egy kevés tejjel, majd felöntjüka bögrét tejjel. Mindezt beleöntjük a felforrt vízbe, és hozzáadjuka maradék tejet is, és folyamatosan kevergetvefőzzüktovább.
  3. Belenyomjuka tömlős krémsajtokat is, tovább kevergetjük.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, kurkumával és csak addig főzzük, amíg besűrűsödik a leves - az egész csak pár percig tart.
  5. Tálaláskor pirított kenyérkockákat szórunk a levesbe, és a tetejére reszelt sajtot teszünk.
  6. Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, snidlinggel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

A világ legegyszerűbb és legfinomabb alap krémlevese. Már régebben is próbálkoztam sajtlevessel, de nem jött be a reszelt sajtos változat. Ez a recept viszont nagyon jól bevált, az egész családnak nagyon ízlett, egy csepp sem maradt belőle. Mivel a diétánk miatt próbálom kerülni a liszttel való rántást, habarást, ezért egyre több receptemnél használok keményítőt a sűrítésre, aminek az eredménye a lágy, krémes állag.  Nagyon jó alaprecept, hiszen bármikor megváltoztatható az ízhatás pl. gomba, sonka, sült szalonna, sült hús, fokhagyma vagy főtt zöldségek hozzáadásával - és ily módon egy teljesen más krémlevest tálalhatunk az asztalra. 

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek