r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-paradicsomos-mozzarellás töltött kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Bazsalikomos-paradicsomos-mozzarellás töltött kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7320.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    4397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze az élesztőt, cukrot és a 1/4 csésze meleg vizet, hagyjuk állni 10-15 percig, amíg az élesztő aktiválódik.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, olívaolajat, sót, élesztő keveréket.
  3. Keverjünk hozzá 1/2 csésze vizet (evőkanalanként) addig, amíg a liszt formálható lesz. Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá 1 ek vizet. (A tészta ne legyen túl ragacsos).
  4. Dagasszuk a munkaasztalon a tésztát kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
  5. Egy kevés olívaolajat tegyünk egy tálba, forgassuk meg benne a tésztát, úgy, hogy bevonja az olaj. Takarjuk le tiszta konyharuhával. Tegyük a tálat meleg helyre, hagyjuk, hogy a tészta duplájára emelkedjen - ez kb 1 óra.
  6. Közben keverjük össze az olívaolajat és a fokhagymát egy kis tálban, és tegyük félre. A tésztát enyhén lisztezett deszkára tegyük, dolgozzuk át, és osszuk 8 darabra.
  7. Egy kis lyukat nyomjunk a tészta közepébe, majd helyezzünk bele egy levél bazsalikomot, egy koktélparadicsomot és egy kocka (vagy kis labda) mozzarella sajtot minden egyes tésztába.
  8. Szórjuk meg a tengeri sóval, fokhagymával és cayenne borssal ízlés szerint.
  9. Dolgozzuk össze úgy, hogy a tölteléket bevonja a tészta (nehogy kifollyon a sajt).
  10. Kikent tepsibe rakjuk a zsömlyéket.
  11. Takarjuk le a tepsit, és hagyjuk kelni kb 40 percet.
  12. Közben melegítsük elő a sütőt.
  13. Süssük aranybarnára és ropogósra -kb. 20-30 perc.
  14. Pihentetjük 10 percet.
  15. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4483
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

Megjegyzés: 8 főre írja a recept, de nálunk 3-4 főre volt elég, mert olyan finom volt, hogy a férjem csak úgy magában is ette.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt láttam, és mivel babgulyást készítettem, gondoltam, jó lesz hozzá. Mégsem az a hagyományos kenyér vagy kifli.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek