r
Nosalty Logó

Szárított paradicsomos durumkenyér

NS
Szárított paradicsomos durumkenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1030
Kalória
40.3g
Fehérje
201.4g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
166.1g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3098.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6196.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    2880 mg
  • Nátrium
    1656 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    402.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2058 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3801 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A durumlisztet és a mokkáskanál sót elkeverjük egy tálban. Hozzáadjuk az apró csíkokra vágott paradicsomot.
  2. Egy másik edényben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral (én nádcukorból készítem, de sima cukorral is lehetséges), az olajjal és a vízzel. Kb. 10-15 perc kell, míg felfut - akkor jó, amikor habos már a teteje.
  3. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe öntjük bele a felfuttatott élesztőt. Kézzel, egyenletesen elkeverjük, majd a tésztát kézzel továbbgyúrjuk legalább 10 percig. Ezen a ponton még lehet hozzáadagolni egy kis vizet, ha száraznak érezzük, vagy kis lisztet, ha nedvesnek. Homogén, nedves, de nem ragadós állagot kell elérni - akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz.
  4. A kész tésztát kiolajozott falú őzgerincbe helyezzük, a tetejére olajat rakunk, nedves ruhával letakarjuk, és kb. egy órán át kelesztjük meleg helyen. Sok recept azt írja, hogy a megkelt tésztát még át kell gyúrni, én ezt nem szoktam. A tészta kelés közben megemelkedik: durumlisztnél kevésbé, teljes kiőrlésű liszteknél inkább.
  5. Előmelegített, 220 fokos sütőben (nálunk gázsütő van) kb. 20 perc alatt megsül. Amikor már szép piros a tészta és intenzív a kenyérillat, akkor jó. Az őzgerincből kivesszük, és megvárjuk, míg kihűl, mert akkor lehet majd szépen vágni. Kb. 80 dkg kenyér lesz belőle, tésztája sűrű, tömör, a széle ropogós, nagyon finom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

"A kenyérsütés nem lehet olyan bonyolult" - gondoltam, amikor belevágtam a kísérletezésekbe. Szerettem volna frissen sült kenyér illatot a lakásba, és olyan tésztát, amelyről tudom, mi van benne és még egészséges is. 1-2 recept áttanulmányozása és pár próbálkozás után nyerte el a receptem a végső formáját, és most már alig telik el hét, hogy ne süssek egyet.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...