Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz kenyér Glaser konyhájából

Olasz kenyér Glaser konyhájából
Olasz kenyér Glaser konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát ízesíthetjük 1-2 tk olasz fűszerkeverékkel is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tésztába valókhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és a morzsolt élesztővel. Hozzáadjuk az olajat, és 250 ml langyos vizet, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Lefedve, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  3. A paradicsomot kockákra vágjuk. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk. A pecorinót finomra reszeljük.
  4. A paradicsomot, fenyőmagot és a pecorinót a tésztához gyúrjuk.
  5. A tésztából egy hosszúkás kenyeret formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva további 30 percig kelesztjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 100
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos kenyér, kenyér pecorinoval és aszalt paradicsommal, olaszos kenyér fenyőmaggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Polacsek Tímea
Timi / Polacsek Tímea Sun, 2015-07-26 16:27

Most sül..kiváncsi vagyok milyen lesz, én a tésztát két felé osztottam, az egyik aszalt paradicsomos, fenyő-,tök-,napraforgómagos , a másik pedig fekete olviabogyós, diós, friss bazsalikomos lesz...már alig várom hogy megsüljön! A kenyerek nagyon finomak lettek, bár nekem iszonyat sótlanok :-D És sajnos a friss bazsalikomot sem érzem... de a recept kiváló !

521
finomliszt 500 g
1 tk
cukor 1 ek
friss élesztő 50 g
napraforgó olaj 6 ek
szárított paradicsom 50 g
fenyőmag 40 g
pecorino sajt 100 g