Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos kenyér

Paradicsomos kenyér
Paradicsomos kenyér
225 perc / előkészület: 15 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét elkészítettem egy különleges kenyeret a nemrég vásárolt receptkönyvemből, amiben kenyérsütőgépre tervezett receptek vannak. A különlegessége az, hogy a kenyér tésztájában paradicsomlé van, ami megszínezi és fantasztikusan ízesíti is a kenyeret. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akinek nincs kenyérsütőgépe, kézzel is dagaszthatja. Nem tudom sajnos pontosan, mennyi ideig dagad és sül; itt az oldalon találtam néhány kenyérreceptet: kb. 40 perces alul-felül sütés, 170-180 °C-on - bár ez sem szentírás, mert minden sütő más.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a paradicsomlevet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só, a cukor, a fokhagyma és a fűszerek.
  3. Adjuk hozzá a lisztet. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
  4. Válasszuk ki a megfelelő programot (az én gépemen ez a 2-es, fehér kenyér vagy franciakenyér-program, gépenként változik).
  5. Beállítjuk 1 kg-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint.
 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 424
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsa

Mióta szakács: 2010.10.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomos kenyér kenyérsütőben, kenyérrecept kenyérsütőgépre

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gablajt
Gablajt / Gablajt Sun, 2013-03-03 08:24

Mmmm... Lassan két éve sütögetem ezt a receptet, de még mindig megunhatatlan! Köszi!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sun, 2013-03-03 11:55

Kedves Gablajt,
nagyon orulok, hogy izlik! Csak a csalad meg ne unja :D

(Bar azt mondjak, hogy a puding probaja az eves, szerintem meg inkabb az ido. Az az etel, amelyet mindenki meg szamtalanodszorra is szivesen eszik, na az jo recept :) Van itt a nosaltyn jopar ilyen, es most nem a sajatjaimra gondolok :))

onyxnomi
onyxnomi Sat, 2011-05-07 12:08

Ez isteni finom lett! Köszönjük a receptet és remélem mielőbb kipróbálod az új könyv receptjeit és megosztod velünk:)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2011-05-07 15:24

Orulok, hogy izlett :) Jomagam paradicsommanias vagyok, kepes vagyok paradicsomot paradicsommal enni - ezert is volt ez a kenyer az elsok kozott, amit kiporbaltam :)

Majd meg rakok fel receptet, csak jovo heten vizsgazom, addig a tanulas az elso ;)

Udv,m

mulix
mulix Wed, 2011-05-04 10:07

Vasárnapra a rablóhúshoz ilyen kenyér lesz,kösz.

790
paradicsomlé 420 ml
olívaolaj 3 ek
cukor 3 csapott ek
3 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 750 g
friss élesztő 20 g