Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán kenyér

Mediterrán kenyér
Mediterrán kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húgomnál ettem még tavaly ezt a kenyeret. Eszembe jutott, hogy jó lenne itthon is megcsinálni. Aszalt paradicsomom volt bőven, mivel apukám majdnem minden látogatása alkalmával aszalt paradicsomot hoz nekem. Kinder tojás-korból ezek szerint már kinőttem. :-)


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a lagyos vízben. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáöntjük az olívaolajat, a sót és az élesztős vizet. Robotgép kelttészta-keverőlapátjaival kb. 5 perc alatt megdagasztjuk. 
  2. Tetejét egy kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kétfelé vágjuk.
  4. A fetát villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra felvágott aszalt paradicsomot, olívabogyót, a bazsalikomot és a metélőhagymát.
  5. A 2 tésztát kinyújtjuk, és a töltelékkel megtöltjük. Feltekerjük, mint a kalácsot. 
  6. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsire tesszük. (Ne érjenek össze, mert sütés közben megdagadnak.) Langyos helyen ismét kb. 20 percig kelesztjük.  
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 179
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fetás-olívabogyós kenyér, olívás-aszalt paradicsomos kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viane
Viane / Viane Mon, 2013-09-09 19:01

Tökéletes. Mondjuk gépben dagasztottam, kelesztettem, de sütőben sült. Pici fokhagyma került bele metélő helyett, isteni lett!

775
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 3 dl
olívaolaj 1 dl
1 ek
olajbogyó 10 db
szárított paradicsom 3 db
feta sajt 15 dkg
snidling 1 ek
bazsalikom 1 ek