r
Nosalty Logó

Bazsalikomos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Bazsalikomos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A madártejhez

A karamellhez

Összesen 381 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A madártejhez

A karamellhez

Összesen 1523 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A madártejhez

A karamellhez

Összesen 80 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 381 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3008 micro
Összesen 1523 kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A madártejhez

A karamellhez

Elkészítés

A madártejhez

  1. Atojásfehérjéket 2ek szőlőcukorralkemény habbá verjük.
  2. 1,3 litertejet egy nagy lábasbanfelforralunk. A vanília magjait kikaparjuk, és az üres rudakkal együtt a tejhez adjuk
  3. A kemény tojásfehérje habot a forró tejbe szaggatjuk, majd egy percig fedő alatt főzzük. Ezt követően a galuskákat szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.
  4. A bazsalikomot megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A maradék 2 dl tejjel összeturmixoljuk a leveleket, aztán átszűrjük.
  5. A tojássárgákat a cukorral felhabosítjuk. A bazsalikomostejjel simára keverjük a pudingport és a cukros tojáshabhoz adjuk. (Itt hozzátehetünk pár csepp zöld ételfestéket, ha szeretnénk.)
  6. Levesszük a tűzről a forró tejes lábast, és óvatosan hozzákeverjük a bazsalikomos-tojásos keveréket. Kissé besűrítjükvigyázva, hogy ne forrjon, mert akkor a tojás összekaphat! Ha kész, hagyjuk hűlni.
  7. A tetejére halmozzuk a galuskákat, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egész éjszakán át ott pihen.
  8. A cukorból és a vízből a szokásos módon karamellt készítünk. Tálalás előtt a habra csepegtetjük, és így kínáljuk az édességet. Bazsalikommal díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2178
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Aki szereti az új ízeket, mindenképpen próbálja ki ezt a klasszikus édességet egy kis bazsalikommal fűszerezve.

Hozzávalók

A madártejhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...