r
Nosalty Logó

Madártej ahogy én készítem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Madártej ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1728 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 433 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1847 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 1728 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk ketté, két edénybe.
  2. A sárgákat a cukrokkal, vanília aromával keverjük habosra, ha kell, kevés tejet öntsünk hozzá, jól kavarjuk így is össze, hogy önthető legyen.
  3. A tejet forraljuk föl (a csipet sóval) egy nagyobb lábasban, s a kemény habbá vert fehérjékből vizes kanállal a tej tetejére a kis halmokat eresszünk bele, kevés idő után fordítsuk meg a habgombócokat, s ha megfőtt (2-3 perc kell hozzá), szedjük ki egy tálba. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hab.
  4. Ezután öntsük hozzá állandó kevergetés közben a kikevert tojásos-cukros anyagot, néhány percig forraljuk össze állandó keverés mellett.
  5. Ezt követően vegyük le a tűzről, öntsük át a végső edénybe, amiben tárolni fogjuk, a megfőtt habgombócokat rakjuk vissza a tetejére, s hagyjuk kihűlni, majd lefedve helyezzük hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljön, s itt tároljuk majd - ha marad! :)
  6. Ha jól kihűlt, tetszés szerinti tálkákban, tányérokban tálaljuk! 2-3 napig fogyasztható, de tutira nem lesz ideje elállni eddig, mert olyan "kérek még" desszert, így pillanatok alatt elfogy! :)
  7. Természetesen lehet duplázni is a mennyiségeket, személytől függően! Felezni nem érdemes! :)
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 105450
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

EZ A KLASSZIKUS MADÁRTEJ! AMI PUDINGGAL KÉSZÜL, AZ NEM KLASSZIKUS! Sokunk kedvence, úgy gondolom... mi kizárólag ezt a klasszikus változatát imádjuk... nyáron hűsít, máskor pedig egyszerűen isteni édesség! Amellett, hogy nagyon finom, még egyszerű is... aki még nem próbálta, ne hagyja ki! :)

Hozzászólások

Walaky

EZ A KLASSZIKUS MADÁRTEJ!!!! A pudingosnak, a klasszikus jelz?höz semmi köze!!! Az már egy változata, biztonsági elkészítése!!! Nem is értem az embereket! :) Ennek a habja kemény, nem "plöttyedt", s még másnap, ha marad, még harmadnap is ugyanolyan kemény!!!! Sem alakját nem változtatja meg, s nem megy össze!!!! ISTENI ÍGY, EZ AZ EREDETI, ÖRÖK KLASSZIKUS!!!

Törölt felhasználó

Valóban, ez legalább eredeti. Sok klasszikust átdolgoznak v. leegyszerüsítenek porokkal; ami így más lesz.

Törölt felhasználó

Tényleg nagyon finom, és én is meglep?dtem a pudingporos változat "klasszikus" elnevezésén :D Utána találtam meg a te receptedet. Dupla adag is pillanatok alatt elfogyott, szóval a habgaluska három napos állapotát nem volt esélyünk leellen?rizni :D :D

Walaky

Örülök neki, hogy rátaláltál a receptemre, s hogy nem volt esélyük a habgaluskáknak a 3 napos tesztelésre! :D Ez Nálunk úgy történt egyszer, régen, hogy le tudtuk tesztelni :D - ezért mertem írni, így semmi baja nem lesz -, hogy elfelejtettük, maradt még bel?le egy kevés - az is kétszeres adag volt -, s mikor észrevettük a h?t?ben, sorsoltunk, ki eszi meg! :D Természetesen, aznap készítettem újabb adagot! :) Másnap el is fogyott, szándékosan készítettem két napra valót, s nem felejtettük el! :D KÖSZÖNÖM A VÉLEMÉNYED!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek