Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifelfújt darált hússal és paradicsommal

Krumplifelfújt darált hússal és paradicsommal
Krumplifelfújt darált hússal és paradicsommal
130 perc / előkészület: 50 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Engem már megérintett a tavasz! Nagyon kivagyunk éhezve a friss zöldségekre! Gondoltam, ti is. Az újkrumpli, a zöldhagyma, a paradicsom, mind-mind a tavaszt idézi. Én még öreg krumpliból készítettem ma ezt a finomságot, de remélem a következő elkészítésnél már jelen lesz az újkrumpli is! Abból az igazi!
Már többször készítettem, még a 2009 júniusi Vidék íze c. receptújságban találtam rá erre a finomságra. Már a látványa is étvágygerjesztő! Lassan minden zöldség, gyümölcs megérkezik a konyhákba, lehet alkotni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha sietünk, előző nap is összerakhatjuk. Másnap leöntjük a boros, tojásos tejszínnel, összesütjük, és kész!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben héjában megfőzzük.
  2. A felforrósított olajra rátesszük a fokhagymát és a darált húst. Fehéredésig pirítjuk.
  3. Rátesszük a pirospaprikát, és egy pohár vizet öntünk alá. Sózzuk, borsozzuk. Zsírjára pirítjuk
  4. A hagymát 1 cm -es darabokra vágjuk.
  5. A paradicsomot kicsumázzuk, felszeleteljük.
  6. A krumplit megtisztítjuk, karikára szeljük.
  7. Kivajazzuk a hőálló formánkat.
  8. Szépen felváltva sorbarakjuk a következőképpen: krumpli, darált hús, paradicsom. Míg el nem fogy!
  9. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, a borral, fél ek liszttel. Sózzuk, borsozzuk, a tálra öntjük.
  10. A darált húsokat megszórjuk az apróra vágott újhagymával.
  11. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x22 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 48 357
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 015
elkészítve: 26/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyás-darált húsos egytálétel zöldségekkel, egytálétel újburgonyából

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Sat, 2016-08-27 07:08

Tetszik a recept, de még nem főztem soha borral. Milyet használsz a főzéshez?
Szép napot!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2016-11-07 08:52

Kedves gazcsi!
Nem drága,de félédes bort szoktam használni.Én nem szeretem a savanyú borokat inni sem! Sok sikert kívánok,a maradék bort pedig egészségetekre! Üdv: Anci

Benvolio
Benvolio Tue, 2012-08-14 14:39

Szia. Az lenne a kérdésem hogy kb meddig kel sütni (180°C)-on?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-08-14 14:45

Kedves Benvolio !
Attól függ, mennyi idő alatt pirul meg a teteje.
Nálam előmelegített sütőben 30-40 perc.
Sok sikert !
Üdv: Anci

Anitus
Anitus Thu, 2012-06-28 08:47

Kedves Anci!
Nagyon örültem az első újkrumplinknak saját kertünkből. Valami újat szerettem volna készíteni belőle és a te receptedet választottam. Nem bántam meg. Pazar lett a végeredmény, egy jó kis szaftos, könnyed nyári étel, még a párom ízlésének is megfelelő (legyen benne hús!!!). Köszönöm és javaslom, próbálja ki mindenki!
Üdvözlettel:
Anita

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-06-28 11:54

Kedves Anita !
Igazán örülök, hogy nektek is ízlett ez a finom, nyári recept.
Nagyon szívesen és szeretettel ajánlom a többi receptemet is,
nézd át, ha időd engedi, hátha találsz még a család ízvilágának
megfelelőt! Igen, a fickók általában szeretik a húst.
Üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-01-20 12:30

Kedves NoSalty csapat !
Nagyon megtisztelő és nagyon örülök neki.
Köszönöm szépen!
Szeretettel üdvözlöm a csapatot: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-28 12:52

Kedves Laurencia !
Nagyon örülök, hogy ízlett a férjednek, sőt mi több: a kedvence lett!
Nagyon szívesen és további sikereket kívánok a konyhában !
Üdv: Anci

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-11-22 11:25

Kedves Anci!

Nagyon-nagyon guszta ez a recept! Mindenképpen ki fogom próbálni. Köszi! :) Üdv, Samy

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-10 17:58

Kedves wkata !
Nagyon köszönöm, hogy visszajeleztél és örülök, hogy ízlett az elkészített vacsi.
A szépség attól is függ, hogy mennyi időnk van rá.
Vacsora készítésnél már fáradtabbak vagyunk, úgy hogy legközelebb már szép is lesz !
Sok sikert, szép estét neked ! Üdv: ANci

wkata
wkata / wkata Tue, 2011-05-10 14:15

Szia Anci!
Tegnap este ez a krumplifelfújt került terítékre.Nem lett olyan szép mint a tied,de szerencsére a családom nem látta a te általad készített fényképet,így nem volt összehasonlítási alapjuk!:)
Ízre viszont fantasztikus volt!!!!!!!!!!!!!
Köszi ezt a gyors,és igen finom receptet.
Üdv:wkata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-02 18:54

Kedves ariel76 !
Szia ! Örülök, hogy tetszik. Próbáld ki, újkrumplival a legfinomabb !
Szép estét neked ! Anci
Majd jelentkezz, ha kipróbáltad és ízlett !

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-04-28 18:32

Kedves Évám !
Már megint örömet okoztál nekem azzal az egyszerű információval, hogy ízlett a kipróbált recept.
Újkrumplival a legfinomabb ! Hogy telt a Húsvétod ? Gyógyul-e a kisfiad keze ?
Szép estét kívánok neked sok szeretettel ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-04-28 15:52

Kedves olaszneanci!

Köszönöm!!!
Nagyon jó ötlet volt, és nagyon finom ez az étel, nagyon ízlett a családnak:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

524
újkrumpli 80 dkg
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 25 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
újhagyma 10 db
paradicsom 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
trappista sajt 10 dkg
vaj 1 ek