Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batyus gyros

Batyus gyros
Batyus gyros
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom mesélte, hogy milyen fincsi gyrost evett, de nem pitában, hanem valami más tésztában volt ez az itteni táplálék. Akkoriban kaptam egy indiai szakácskönyvet, és ebből puskáztam ki ezt a tésztát, mely nagy sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A salátához

A batyuhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a húst felcsíkozzuk, majd a hagymát megdinszteljük kevés olajon, rátesszük a fedarabolt husit, és hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket, és puhára főzzük.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, egy picit sózzuk.
  3. A tésztát összegyúrjuk, és kb. 10 cm-es lepényeket csinálunk, melyet olyan vastagra nyújtunk ki, mint a palacsinta vastagsága.
  4. Ezekbe töltjük a kész húst, a salátát, és egy kis joghurttal meglocsoljuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá erőspistát is.
  5. A tészta oldalát megkenjük tojásfehérjével, összehajtjuk a tésztát, és olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 782
elküldve: 3
receptkönyvben: 561
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanrics

Mióta szakács: 2010.03.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tésztában sült gyros, bő olajban sütött gyros-batyu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitti0904
kitti0904 Sat, 2014-01-25 16:15

azt szeretném megkérdezni, hogy 2ek tejből hogyan lesz tészta?

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-07-15 16:31

Kedves Zanrics ! Üdvözöllek közöttünk. Nagyon jó az első recepted! hasonló folytatást kívánok.:))) Üdv Edit

1075
sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
kígyóuborka 1 db
káposzta 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sajt 5 dkg
joghurt 1 dl
0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
1 kk
cukor 0.5 teáskanál
vaj 3 dkg
tej 2 ek
tojásfehérje 1 db
napraforgó olaj 3 dl