Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős csirkés gyros

Serpenyős csirkés gyros
Serpenyős csirkés gyros
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept szerint sertéshúsból kell keszíteni, de nálunk inkább a pulyka-, vagy csirkehús élvez előnyt:).

hozzávalók / 4 adag

A csirkés gyroshoz

A gyros fűszerkeverékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat jól elkeverjük a gyros fűszerrel, a paprikával, és az apróra vágott fokhagymával. Sóval és borssal ízesítjük.
  2. A húst 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a fűszeres olajjal, és lefedve néhány órán át állni hagyjuk benne (a legjobb, ha egész éjszakán át).
  3. A padlizsánt és a cukkinit kb 3 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  4. A serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítjuk, a húscsíkokat állandóan kevergetve megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit, ízesítjük a fűszerekkel, majd fedő alatt legalább még 15 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 74 226
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 359
elkészítve: 22/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura

Mióta szakács: 2009.07.14.
15 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serpenyős gyros csirkéből

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TTimke
TTimke Thu, 2012-05-03 12:40

Ma elkészítettem ebédre, nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! :)

angelmouse
angelmouse Thu, 2011-12-08 15:37

Ma is ezt csináltam ebédre, egyszerűen isteni! Mindig érdekelt a gyros, de mindig visszariadtam, viszont ez a recept tökéletes. Köszi.

Laura
Laura / Laura Sun, 2011-07-31 12:11

Kedves putyi123!

Igazán nincs mit!Örülök,hogy izlett!

Szép vasárnapot!

Üdv:Laura

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Mon, 2010-10-18 14:47

:-)) Anyósom csinál ilyesféle gyros-t, ami egyébként sokkal szaftosabb, jobban csúszik mint az én "hagyományos" száraz gyrosom........ Csak Ő azt hiszem birkahússal és kis szalonnával csinálja.... Fincsi! :)))))

239
csirkemell filé 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 6 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
padlizsán 15 dkg
cukkini 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 tk
fokhagymapor 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
1 kávéskanál