r
Nosalty Logó

Batátás-gombás lapcsánka

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Batátás-gombás lapcsánka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    20655 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát apróra vágjuk, és egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A batátát lereszeljük, tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a lepirított gombát és az áztatott kenyeret és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól összekeverjük.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, egy kanálnyit belerakunk a forró olajba, szétlapítjuk. Mind két oldalát szép piros-ropogósra sütjük.
  4. Tálalásnál majonézt kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 262
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Batátás-gombás lapcsánka
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek