r
Nosalty Logó

Batátás-gombás lapcsánka

Szekeres Lajosné Klári
Batátás-gombás lapcsánka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

201
Kalória
10g
Fehérje
32.7g
Szénhidrát
3.9g
Zsír
156.1g
Víz
90g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    20655 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A gombát apróra vágjuk, és egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A batátát lereszeljük, tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a lepirított gombát és az áztatott kenyeret és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól összekeverjük.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, egy kanálnyit belerakunk a forró olajba, szétlapítjuk. Mind két oldalát szép piros-ropogósra sütjük.
  4. Tálalásnál majonézt kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...