Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni Évi néni konyhájából

Tócsni Évi néni konyhájából
Tócsni Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen ízletes köret, de magában is fogyasztható, esetleg egy kis tejföllel, sajttal megpakolva.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 közepes burgonyát megpucolunk, és sós vízben megfőzzük, levét leöntjük, összetörjük.
  2. 5 közepes burgonyát meghámozunk, nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeljük, alaposan kinyomkodjuk a levét, hogy minél kevesebb keményítő maradjon benne. Rácsavarjuk fél citrom levét, és összekeverjük, hogy ne barnuljon meg.
  3. Az összetört főtt krumplit és a nyersen lereszeltet összekeverjük, kevés sót, borsot, szerecsendiót teszünk rá, belekeverjük a felaprított zöld fűszereket.
  4. Olajat forrósítunk, és tenyerünk közt kb. 1 cm-esre ellapított, maroknyi krumpliadagok mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
  5. Konyhai törlőre szedjük, hogy leitassuk róla az olajat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 96 938
elküldve: 14
receptkönyvben: 768
elkészítve: 30/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Ízletes krumpliköret, tócsni, reszelt krumplilepény olajban sütve, lapcsánka

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csobanvali
csobanvali Fri, 2015-01-09 12:37

Én sosem tettem tettem bele tojást,a kesze-kusza krumpliszálak összefogják.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-04-10 12:18

Kedves bmarya!
Szerintem nem, ha nem írtam. A főtt krumpli összefogja a nyerset. Egy TV-műsorban láttam elkészíteni. Ha ott tettek volna bele, akkor én is alkalmazom, de nem tettek, így én sem.
Üdv: Évi néni

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-01-14 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-01-13 19:02

De, nekem ízlett. Ha megfigyeled, szinte minden receptemnél ezt a számot találod. Kísérletező típus vagyok. Ha valami nem ízlik, biztosan nem teszem fel. De ami fejben nem tetszik, annak nem is látok neki. D:))

tomchee
TomChee / tomchee Tue, 2014-01-14 17:41

Értem :) Ez sajnos most a családban nem okozott osztatlan sikert, viszont volt az a sajtos kekszed... nah aaz ;)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-01-14 18:34

Nem egyforma az ízlésünk. Én pedig elég széles skálán próbálom ki magam (legalábbis én így érzem). Örülök, ha keksz ízlett.
Üdv: Évi néni

csato
csato Mon, 2013-08-12 11:57

Jé én is midig csak nyersből csinálom ezer féle ízesítéssel.Na kipróbálom ezt is!Üdv Csató

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2013-08-08 10:53

De jó 5let, Évinéni! Én eddig csak nyers reszelt krumpliból (vagy ha főtt krumpliból, akkor röstinek) csináltam, de ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet, puszi! Éva

585
burgonya 3 közepes db
burgonya 5 közepes db
1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
kakukkfű 8 szál
citromlé 1 fél citromból nyert
napraforgó olaj 4 dl