Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni 11. - joghurtos

Tócsni 11. - joghurtos
Tócsni 11. - joghurtos
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az országban ezerféleképpen hívják és készítik. A kollégiumban mindenki a sajátjára esküdött. Ezért a közös sütésekre kifejlesztettük ezt a változatot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétként a lángoson beváltakban nem csalódhatunk. (Bár tudok olyat, aki lekvárral szereti!)
Mindig tartok otthon élőflórás joghurtot, natúr joghurtok általában elég hígak, egy hét alatt sűrűbb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozott burgonyát, vöröshagymát és a fokhagymát aprólyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzákeverjük a tojásokat és a joghurtot, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a palacsinta és a galuska közötti állagú masszát kapjunk.
  4. Hozzákeverünk még 0,5 dl olajat.
  5. Palacsinához hasonlóan sütjük ki.  A tészta sűrűbb, ezért fakanállal a sütés elején a serpenyőben vékonyan elegyengetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos lapcsánka, joghurtos tócsi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
joghurt 400 g
napraforgó olaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint