Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batátás derelye almalekvárral töltve

Batátás derelye almalekvárral töltve
Batátás derelye almalekvárral töltve
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na igen... a derelyét is el lehet készíteni egészségesen!:) A batátának alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a rendes burgonyának. Ráadásul rengeteg értékes tápanyag és rost van benne. Különleges, egészséges és hihetetlenül finom!

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Tölteléknek:

  • házi almalekvár

Tetejére:

  • 1 bögre tönkölymorzsa
  • 3 ek barna nádcukor
  • 3 ek kókuszolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A batátát megpucoljuk, felkockázzuk, puhára főzzük, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A liszteket, a főtt batátát, a tojást és a sót összekeverjük, összegyúrjuk. Ha túl kemény, vagy nem áll össze a tészta, adhatunk hozzá kevés vizet (óvatosan, mert ha több vizet teszünk hozzá, kezelhetetlen lesz a tészta). Pihentessük kb. negyed órát.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a pirított morzsát. Serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, rászórjuk a morzsát, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a cukrot, ezzel már csak rövid ideig pirítjuk, mert a cukor miatt könnyen odaéghet.
  4. Lisztezett deszkán sodorjuk ki, majd halmozzunk kis lekvár kupacokat egymás mellé, kb. 5-6 cm távolságra a kisodort tészta feléig. A tészta üres felét hajtsuk a lekváros felére úgy, hogy az takarja a lekvárkupacokat. Ezután nyomkodjuk le a lekvár közötti tésztarészt. Végül daraboljuk fel négyszögletes formákra derelyevágóval, és a széleit nyomkodjuk jól össze, nehogy kifolyjon a lekvár.
  5. Nagyobb lábosba tegyünk fel vizet főni. Ha a víz felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot, és óvatosan csúsztassuk bele egyenként a derelyéket. Ha a derelyék feljöttek a víz tetejére, szedjük ki őket egy szűrőbe.
  6. A pirított morzsába belehempergetjük a derelyéket. Fahéjas barna porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almalekváros derelye, batátás derelye, almalekváros derelye édesburgonyából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmary2
kmary2 Tue, 2014-02-25 23:17

Felénk sima liszttel készül és mákban van meghempergetve, és úgy hívják barátfüle. :)

Ann19
Ann19 Tue, 2016-07-26 11:24

Megkérdezhetem, hogy merre van az a "felénk"? :)