Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes tészta ahogy erikamama készíti

Grízes tészta ahogy erikamama készíti
Grízes tészta ahogy erikamama készíti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Utoljára iskolás koromban ettem grízes tésztát, nagyon szerettem. De mióta főzök, talán egyszer ha elkészítettem ez idő alatt. Megjegyzem, többször kellett volna, mert nagyon finom, és a férjemnek is ízlik. Valami édeset ehettünk volna, és hirtelen ez jutott az eszembe. Ráadásul hamar is készen van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forró vízben kifőzzük.
  2. A darát az olajban aranybarnára pirítjuk. Mindig kavarjuk, mert nehezen indul be barnulni, de utána nagyon gyorsan le tud égni. Ha megpirult, öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi darát használtunk. Egy csipet sót teszünk rá, jól összekavarjuk, fedőt teszünk rá, majd hagyuk állni legalább 15 percet.
  3. Majd keverjük össze a tésztát a darával.
  4. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 41 124
elküldve: 6
receptkönyvben: 340
elkészítve: 44/53
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darás tészta, grízes tészta lekvárral, édes grízes tészta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meggyespiskota
meggyespiskota Thu, 2016-03-03 15:56

Sziasztok!
Én is elkészítettem ezt az ételt, mert imádom. Bárki bármit mond, a menzás kaják mindig melegséggel töltenek el, én imádom őket.
De olyan bibi csúszott a gépezetbe, hogy az egész összeállt, szinte kő kemény volt. Már a tészta is és arra jött a grízpapi állagra hasonlító búzadara, ami a kihűléssel csak jobban megkötött :)
Kérlek segítsetek nekem, hogy ezt hogy tudom elkerülni és legközelebb nem késsel vágni a szeleteket belőle :)
Előre is köszönöm

b-n
b-n Tue, 2015-05-12 10:50

Szerintem ezt az ételt mindenki szereti. Mi is! :)

Nagyi60
Nagyi60 Thu, 2012-07-12 14:05

Nagyon örülök, hogy valami újat tudtam mondani! Szóval kanalazom hozzá az almakompótot, mint más a savanyúságot! Jó étvágyat, szép ,kánikulamentes napokat kívánok. Edit

Nagyi60
Nagyi60 Wed, 2012-07-11 22:19

Én is nagyon szeretem,még a menza sem tudta kedvemet szegni. Szívesen eszem lekvárral is, de igazán almakompóttal, vagy meggybefőttel a legfinomabb:) Üdv: M.Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-12 13:31

Én szoktam készíteni, igazi házi baracklekvárral,( kajsziból persze), mesés! :-D
Ez tényleg jó ötlet, kifogom próbálni almakompóttal, biztos finom lehet, ha már külön finomak,.:-))
Szép napot!

Éva-Anyóca

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-12 11:45

Kedves Nagyi60! Én még erre nem is gondoltam, hogy almakompóttal egyem. De ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-11 22:13

Köszönöm, nagyon finom és gyors étel, csak a napközi anno elvette ennek az ételnek is a nagyszerűségét, pedig finom.:-))
Éva-Anyóca

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-12 11:41

Kedves Éva-Anyóca! Ezt én is így gondolom. Az a baj, hogy az ilyen egyszerű ételek feledésbe merülnek. Pedig ezek is nagyon finomak.

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-12 11:39

Kedves Bubala Lajosné én kérek elnézést, mert rosszul írtam Az a helyzet, hogy már felég fáradt voltam amikor ezt írtam. Egyébként széles metélt. Ki is javítom.

778
tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
búzadara 1 bögre
napraforgó olaj 4 ek
porcukor 1 ek
lekvár/ dzsem 4 ek