r
Nosalty Logó

Grízes tészta ahogy erikamama készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Grízes tészta ahogy erikamama készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 778 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3107 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 379 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 778 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2161.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1338 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3107 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát forró vízben kifőzzük.
  2. A darát az olajban aranybarnára pirítjuk. Mindig kavarjuk, mert nehezen indul be barnulni, de utána nagyon gyorsan le tud égni. Ha megpirult, öntsük fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi darát használtunk. Egy csipet sót teszünk rá, jól összekavarjuk, fedőt teszünk rá, majd hagyuk állni legalább 15 percet.
  3. Majd keverjük össze a tésztát a darával.
  4. Tálaláskor megszórjuk porcukorral,és lekvárral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 57962
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Utoljára iskolás koromban ettem grízes tésztát, nagyon szerettem. De mióta főzök, talán egyszer ha elkészítettem ez idő alatt. Megjegyzem, többször kellett volna, mert nagyon finom, és a férjemnek is ízlik. Valami édeset ehettünk volna, és hirtelen ez jutott az eszembe. Ráadásul hamar is készen van.

Hozzászólások (7)

Bubala Lajosné

Elnézést kérek a tudatlanságomért, de mi az a száraz galuskatészta?

Törölt felhasználó

Kedves Bubala Lajosné én kérek elnézést, mert rosszul írtam Az a helyzet, hogy már felég fáradt voltam amikor ezt írtam. Egyébként széles metélt. Ki is javítom.

Éva-Anyóca

Köszönöm, nagyon finom és gyors étel, csak a napközi anno elvette ennek az ételnek is a nagyszer?ségét, pedig finom.:-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Ezt én is így gondolom. Az a baj, hogy az ilyen egyszer? ételek feledésbe merülnek. Pedig ezek is nagyon finomak.

Törölt felhasználó

Én is nagyon szeretem,még a menza sem tudta kedvemet szegni. Szívesen eszem lekvárral is, de igazán almakompóttal, vagy meggybef?ttel a legfinomabb:) Üdv: M.Edit

Törölt felhasználó

Kedves Nagyi60! Én még erre nem is gondoltam, hogy almakompóttal egyem. De ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet.

Éva-Anyóca

Én szoktam készíteni, igazi házi baracklekvárral,( kajsziból persze), mesés! :-D Ez tényleg jó ötlet, kifogom próbálni almakompóttal, biztos finom lehet, ha már külön finomak,.:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy valami újat tudtam mondani! Szóval kanalazom hozzá az almakompótot, mint más a savanyúságot! Jó étvágyat, szép ,kánikulamentes napokat kívánok. Edit

Törölt felhasználó

Szerintem ezt az ételt mindenki szereti. Mi is! :)

Jaguár

Köszönöm szépen a receptet nagyon finom lett ! El is mentettem !! :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én is elkészítettem ezt az ételt, mert imádom. Bárki bármit mond, a menzás kaják mindig melegséggel töltenek el, én imádom ?ket. De olyan bibi csúszott a gépezetbe, hogy az egész összeállt, szinte k? kemény volt. Már a tészta is és arra jött a grízpapi állagra hasonlító búzadara, ami a kih?léssel csak jobban megkötött :) Kérlek segítsetek nekem, hogy ezt hogy tudom elkerülni és legközelebb nem késsel vágni a szeleteket bel?le :) El?re is köszönöm

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek