r
Nosalty Logó

Mákos laska-palóc krumplilángos édesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos laska-palóc krumplilángos édesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 696 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 2786 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 696 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 2786 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alap a krumplis tészta, amiből szilvásgombócot vagy nudlit szoktunk készíteni.
  2. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. (Próbáljunk egyforma példányokat kiválasztani, hogy mindegyik egyszerre legyen puha. Ha kisebb is van benne, akkor elázik a krumpli, túl vizes lesz.)
  3. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadujuk a vajat/ margarint, csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
  4. A tésztából kis cipókat formázunk, amiket kör alakúra kinyújtunk.
  5. Zsiradék nélküli palacsintasütőben kisütjük pár perc alatt.
  6. Sütés után forró vízbe mártjuk, tányérra helyezzük, és meghintjük porcukros darált mákkal. Ezekből a mákos „lapocskákból” tornyot építünk: egymás tetejére rakosgatjuk, így alul-felül mákosak lesznek (kivéve persze az alsót).
  7. Majd palacsintaszerűen feltekerve fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9771
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Egy laktató leves után kiváló második fogás, főleg, ha szeretjük a mákos ételeket!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez ismét egy régi ízemlék drága nagyimtól, a pontos alapreceptet nem tudom sajnos, ez már egy kicsit modernizált változat. Most az egyik gasztroblogger által indított játékra sütöttem meg, az elkészítés fázisait a blogomban követhetitek nyomon.

Hozzászólások (4)

Éva-Anyóca

Kedves Anita! Nagyon guszta, mákimádók vagyunk, ez a recept elkészítésért kiállt! :-o Szép nyári napokat kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Remélem, hogy ízleni fog:-)! A családban apukám így jobban szereti a laskát, a gyermekeim inkább a sós változatot (amikor csak kisütöm, majd megkenem olajjal) kedvelik. Szép hétvégét kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Nálunk ezt úgy csinálják, hogy a forró vízb?l kivett lecsöpögtetett lapok mindkét felét megkenik olvasztott zsírral, cukrozott mákra borítják, megkenik szilva- vagy sárgabaracklekvárral (nem kell sajnálni) és a mákkal együtt tekerik fel. Próbáljátok ki, isteni finom, de nem lehet bel?le sokat enni, nagyon laktató!

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik, biztos finom lehet! Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a változatot is! Üdvözlettel: Anita

Andrea

Kedves Anita! Muszáj a palacsintákat forró vízbe mártani? Köszönöm válaszodat: Andrea

Törölt felhasználó

Kedves Andrea! Muszáj belemártani vízbe, mert a lapok szárazak amúgy, a mák nem tapadna rá. Üdv: Anita

angi77

Ez nagyon jó,mint régen,mi zsírral,vagy tejföllel és hagymával ettük!Köszi!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek