Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos-túrós táska

Barackos-túrós táska
Barackos-túrós táska
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a túrós süteményt, de szerettem volna már valami újdonságot is kipróbálni, ezért magát a tölteléket dobtam fel egy kis pudinggal és gyümölcsdarabokkal. Amikor legelőször elkészítettem, attól féltem, túl nagy mennyiséget csináltam, és azt gondoltam, ezt fogjuk enni egész héten.:)

De amikor az este elkészített süti másnapra elfogyott, mosolyogva és megelégedetten nyugtáztam, hogy érdemes volt az egy kilónyi mennyiségű tésztát felhasználnom, mert úgy tűnt, nagyon ízlett mindenkinek.

Nagyon finom a töltelék, talán még másnap ízletesebb és puhább a tésztája.

Vigyázat, mert hamar elfogy!!:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyorsan elkészíthető és finom süteményeket!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot elkészítjük a szokásos módon. A megszokott fél liter helyett csak 4 dl tejjel dolgozzunk. A pudingpor, kevés tej és a cukor összekeverésénél még 1 evőkanál lisztet is teszünk bele, mert így sűrűbb pudingot kapunk. Megvárjuk, míg kihűl.
  2. A leveles tésztákat szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd az egyik tésztát félbevágjuk, és vékonyra (kb. 2-3 mm) kinyújtjuk. 16 kockára vágjuk, ha az összes tésztát felhasználjuk, akkor 64 db sütink lesz.
  3. Töltelék összeállítása: A pudingot, túrót, tojást, vanília cukrot, darabolt barackot, citrom levét és héját összekeverjük. Őszibarack helyett sárgabarackot, körtét vagy más gyümölcsöt is beletehetünk.  Ha nem elég édes még, cukrot tehetünk bele. Ha a túró szárazabb, akkor még egy tojást tegyünk bele, hogy a masszánk jól összeálljon.
  4. A kenéshez a tojást villa segítségével egy pohárban felverjük. A már felkockázott lapok széleit ezzel a tojással megkenjük. Majd egy diónyi tölteléket teszünk a közepébe, és a süti egyik sarkát ráhajtjuk a szemben lévő másik sarkára, és jól összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ha szeretnénk, háromszögek helyett batyut is készíthetünk, itt már csak a fantázia szab határt.
  5. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket villával megszurkáljuk, és a tojással megkenjük. Forró sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Ha megsült, ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 265
elküldve: 5
receptkönyvben: 82
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tymess25

Mióta szakács: 2012.11.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: édes leveles
hasonló kategóriák: perec, briós, pita, zsemle, buci, burek, croissant, bagel, kifli, hamburger-buci

egyéb elnevezések

barackos leveles táska, túrós leveles táska, barackos túrós leveles sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

550
leveles tészta 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 4 ek
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
citrom 0.5 db
őszibarack 2 közepes db
tojás 1 db