r
Nosalty Logó

Narancsos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Narancsos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4427 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az első 5 hozzávalóból sütünk egy egyszerű piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kemény habot, majd óvatosan elkeverjük.
  2. Margarinnal kikent, kilisztezett tortaformában 180 fokon tűpróbáig sül.
  3. A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, a narancs levét és héját. A zselatinport 1 dl vízben habzásig, alacsony lángon felolvasztjuk. Várunk, amíg langyosra hűl, de még folyós és folyamatos keverés mellett a joghurthoz adjuk. Az egész joghurtos-narancsos keveréket hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínhez.
  4. Amikor összekevertük berakjuk a hűtőbe, majd ha már a piskóta kihűlt, és félbevágtuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből. A kimaradt narancsos habból a torta tetejére habrózsákat nyomunk habzsák segítségével, és a cikkekre szedett narancsot a habrózsákra fektetjük.
  5. Tortagyönggyel megszórjuk az egészet és hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7475
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Ez egy szülinapi torta, ami igazán jól sikerült. Egyszerű, nem túl édes, nem is túl krémes. Pont jól harmonizálnak az ízek. Nagyon jó párosítás a tejszín és a narancs.   http://sutikesuti.blogspot.hu/2012/09/narancsos-joghurttorta.html

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek