Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajszis joghurttorta

Kajszis joghurttorta
Kajszis joghurttorta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurttorta ízéhez szinte mindegyik gyümölcs íze jól illik, most éppen a sárgabarackra jutott a választás. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a zselatinnal összekeverjük, aztán beleöntjük a joghurtot, utána ezt forralásig főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tejet a tejszínhabpótló porral keményre felverjük.
  3. A kihűlt joghurtos krémet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kivajazzuk.
  5. A tortaformába öntjük a krém felét, beletesszük az apróbbra vágott sárgabarackot (hámozottan), és utána a krém többi részét ráöntjük.
  6. 10 percre berakjuk a hűtőbe, hogy egy picit dermedjen, utána tesszük rá a tetejére a többi sárgabarackot (hámozatlanul)..
  7. Végül ráöntjük a felfőzött színtelen tortazselét.
  8. 12-24 órán át hűtjük, és utána fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 386
elküldve: 10
receptkönyvben: 321
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

_Angi_

Mióta szakács: 2011.06.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos sárgabarack-torta, joghurttorta sárgabarackkal sütés nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

121
joghurt 450 g
zselatin 3 ek
cukor 6 ek
tej 4 dl
tejszínhab por 90 g
sárgabarack 30 dkg
tortazselé 2 csomag