Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos fordított süti

Barackos fordított süti
Barackos fordított süti
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, megpróbálok egy ilyen fajta sütit is megsütni, és így sikerült.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy tortaformát, és elég vastagon kikenjük vajjal az alját.
  2. Majd a süti tetejére valókat a barack nélkül mindent összekeverünk. Ha megvan, a megmosott, félbevágott barackokat belemártjuk a cukros masszába, és a kikent formába rakjuk őket szorosan. Ha marad még cukros masszánk, akkor ráöntjük a barackok tetejére.
  3. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd a barackok tetejére öntjük úgy, hogy mindet befedje. Majd ütögessük oda, hogy a levegő kijöjjön belőle.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, egyből kiszedjük a formából. Már langyosan tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 041
elküldve: 4
receptkönyvben: 231
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fordított barackos, fordított süti gyümölccsel, kevert barackos sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

didi0531
Lné Dóri / didi0531 Sun, 2016-07-03 18:32

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Én őszibarackkal készítettem, hatalmas sikere volt!

Drííí
Drííí Fri, 2012-09-07 14:18

Körtével és egy pár csokidarabbal készítettem el, és hatalmas sikert aratott! :) Csak ajánlani tudom!

erikamama
erikamama / erikamama Fri, 2012-09-07 15:13

Örülök, hogy tetszett egyébként biztos finom volt úgy is. Szerintem sokféle gyümölcsből meg lehet próbálni.
Üdv Erikamama!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 01:27

Imádom a sárgabarackot, ezért már eleve jöhet! :-)
Aztán a színét még jobban szeretem, azért is jöhet.:-))
Az egész ízvilága és látványossága, szintén nyert ügy, ez is oka, amiért jöhet.:-))
Még levadászok egy-két ismerős helyen sárgabarackot, még finomakat kell készíteni belőle.:-)
Köszönöm.:-)

erikamama
erikamama / erikamama Sun, 2012-07-29 15:42

Igazán nincs mit örülök, hogy tetszik. Én is nagyon szeretem a sárgabarackot és még a sárgabarack lekvárt is. jó sütést!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-29 19:39

Kedves erikamama!

Lekvárt már sikerült eltenni.:-)))
Őrzöm, mintha arany lenne!:-))
Akkor kinyalogathatták a főző edényt a gyerekek, na de a már lezárt üvegeket a felső polcra raktároztuk, mert már most szépen kikanalaznák, ha tehetnék, annyira finom egy dolog, aztán meg leshetek a bolti sütőtökös ízfokozós hasonlatosság miatt.:-(((
Köszönöm, szép vasárnap estét!
Éva-Anyóca

273
cukor 10 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
tej 1 dl
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
sárgabarack 8 db
barna cukor 2 ek
nádcukor 2 ek
méz 2 ek
víz 1 evőkanál
rumaroma 19 ml
vaj 1 ek