r
Nosalty Logó

Fűszeres sonkás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres sonkás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Összesen 1022 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Összesen 4079 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Összesen 319 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1022 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7598.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    3839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 4079 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  3. A tejfelbe keverjük a tojássárgáját és a sót.
  4. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojásos tejfelt, és alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, letakarva kelesztjük, kb. 20-25 percig.

A fűszeres vajas locsoláshoz

  1. Kis edényben olvasszuk fel a vajat.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket és a szezámmagot. Alacsony lángon, kevergetve, forraljuk néhány percig, addig amíg összeáll, kicsit sűrűbbnek tűnik. Tegyük félre.

A töltelékhez

  1. Ha tészta megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, és lazán átgyúrjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, kb. akkorára,mint egy sütőpapír, 2-2,5 mm vastagra.
  2. A sonka szeleteket szépen sorjában ráfektetjük a tésztánkra, kicsit fedjék egymást. Ha ezzel megvagyunk, a vékony szelet sajtok következnek, ezeket csak egymás mellé fektetjük. A tészta hosszanti oldaláról indulva, szorosan feltekerjük, mint a beiglit. Éles késsel felszeleteljük a roládunkat, kb. 2-2,5 cm vastag szeletekre.
  3. Sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk a szeleteket, ügyeljünk a távolságra, mert dagadni fognak. Minden tekercs tetejét meglocsoljuk kb. egy evőkanálnyi olvadt fűszeres vajjal.
  4. 180 celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk, és illatosra sütjük..... kb. 30 perc! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4875
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárónak készült...... az alapanyagok a hűtőben pihentek, de úgy gondoltam, nagyobb sikert aratok, ha nem sonkás-sajtos szendvics formájában tálalom őket! :))) A végére illatos, szépséges, ropogós aljú csigák lettek. Frissen a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A fűszeres vajas locsoláshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.